Fantasytips: Her er Øyvinds wildcard-lag

Ja, da var vi her igjen da, wildcard. Chip’en som tilnærmet ALDRI går bra på første forsøk, og alltid ser ut til å gjøre mer skade enn det er verdt. Denne gang føler jeg for øvrig at jeg befinner meg i den situasjonen at det umulig kan gå verre enn hvis jeg IKKE wildcarder. 5 mann i min opprinnelige første-ellever har utsatt kamp, og jeg hadde bare 2 bytter å rutte med. GW8 var uansett en het WC-kandidat, så utsatte kamper var egentlig bare tungen på vektskåla.

Sesongen så langt kunne vel mildt sagt gått bedre. Jeg hadde voldsomt trua med topp 300k i et Haaland-fritt lag etter runde 2, men etter det har alt som kunne gå galt, gjort nettopp det. Jeg var vel neppe alene om å ta inn Rodrigo rett før han ble skadet, men å ta inn Lewis Dunk akkurat i tide til selvmålet mot Fulham er et kunststykke særdeles få har klart. Nå begynner jeg fra scratch, og trøster meg med at det tross alt er “bare” 40 poeng opp til topp 1 million, som må være minstekravet for å holde på med denne synsinga.

Men nok drukning i selvmedlidenhet, her er de 15 utvalgte:

Fantasytips: Her er Øyvinds wildcard-lag

Keeper

Nick Pope

Det var nok flere enn meg som fryktet at en æra var over da Nick Pope rykket ned med Burnley, men han har vist nok en gang at han er kommet for å bli som fpl-spiller. Flest poeng av alle keepere sålangt, og det til tross for et ganske tøft kampprogram. Scorer også høyest av alle på antall redninger, noe som vitner om at systemet til Newcastle passer godt i fpl-sammenheng.

Danny Ward

Det er smått spektakulært at en spillende 4.0-keeper fortsatt koster 4.0, men det handler selvfølgelig om at Leicester-defensiven har vært spektakulært dårlig. Det er uansett en no-brainer å ha denne mannen på benken, uansett hvor dårlig laget hans leverer.

Forsvar

Joao Cancelo

Onde tunger vil ha det til at Cancelo faktisk har levert ganske dårlig så langt, spesielt når det kommer til expected goal involvements osv. Da sier det litt at Cancelo likevel har flere poeng enn noen andre forsvarere i spillet.

I det hele tatt har det vært få clean sheets så langt, men City er laget som lengst på vei garanterer noen av dem på fast basis. I en runde der TAA, James osv ikke figurerer, er Cancelo det åpenbare premium-alibiet.

Kieran Trippier

Kampprogrammet til Newcastle er i ferd med å snu, og Trippier står frem som en av nøkkelspillerne i dette “nye” Newcastle-laget. Særlig hjemmekampene ser veldig bra ut, og det er lite som tyder på at Trippier ikke er verdt prisen sin. Han har imidlertid vist at han kan være en grisespiller, og slapp med skrekken da et rødt kort ble omgjort tidligere.

Joachim Andersen

Vil for alltid bli husket som mannen som ønsket Darwin Nunez velkommen til Premier League. På ingen måte en “pen” spiller, men er aktiv i mye som skjer både på offensive dødballer, og ikke minst defensivt for et sterkt Palace-lag.

Ingen kamp i GW8, men billig nok til å sitte på benken.

James Tarkowski

Hadde noen sagt til meg før sesongstart at jeg kom til å ha en Everton-forsvarer på laget, ville jeg bedt dem dra et viss varm plass. Lampards menn har likevel overrasket meg positivt, og ser ut til å være et tøft lag å bryte ned, selv om det bare har blitt én clean sheet så langt.

Tarkowski har god tradisjon med å plukke bonuspoeng, men dersom det funker dårlig er han en fin placeholder for Fofana (gitt at Potter får skikk på Chelsea-forsvaret).

Emerson Palmieri

En sen transfer til West Ham som nok har gått de fleste hus forbi. Hvis han får starte fast på venstre vingback kan dette være et potensielt varp, og han har allerede åpnet målkontoen i Conference League.

Det største spørsmålstegnet her er vel kanskje om West Ham kan vise litt mer av fjorårets form, for prestasjonene til nå har vært et trist kapittel.

Midtbane

Kevin De Bruyne

Jeg har lenge vært usikker på om denne mannen skal få bli værende på et wildcard, men blank GW og svak form på Salah gjør valget lettere. De Bruyne/Haaland-dobbelen er kanskje den tryggeste man kan gå for dersom man skal knappe innpå alle med “bare” Haaland.

Gabriel Martinelli

4 målpoeng og 90 minutter i 5 av 6 kamper så langt viser at Martinelli langt på vei er det beste valget i sin prisklasse. Ligger til tider som den mest offensive i hele Arsenal-laget, og har en kjemi med Gabriel Jesus som er gull verdt.

Wilfried Zaha

Blank runde i GW8, men deretter er kampprogrammet meget pent for en av de mest målfarlige midtbanespillerne i hele fpl. Her har jeg også tatt høyde for at Brighton-kampen KAN bli omberammet før neste wildcard, og Zaha er det første navnet jeg vil ha på blokka i en dobbelrunde som involverer Palace. Det er vel å ta hardt i at han har gått “under radaren”, men han er uansett bare eid av bare 14%.

Ingen kamp i GW8, men jeg tar sjansen på at bare 1 innbytter holder akkurat denne uka.

Anthony Gordon

En av de jeg er mest “hyped” over å ha med på dette wildcard-laget. Bare Haaland og Mitrovic har like mange eller flere avslutninger på mål så langt enn denne mannen. Han er også i stor grad “main man” på et lag som sårt savner en Calvert-Lewin i toppslag.

Var etter sigende veldig nære på å forsvinne i august, men uhyre viktig for Everton at han ikke gjorde det. Gordon har potensiale til å bli årets store billig-mann på midten.

Andreas Pereira

Har allerede rukket å bli en favoritt hos mange. Dessverre har han hektet fast shortsen i innbytterbenken til undertegnede begge gangene han har levert målpoeng så langt, men det hindrer meg ikke fra å ta ham med videre. Skal forhåpentligvis fortsette å fóre Mitrovic inn i et litt snillere kampprogram for Fulham, og får tillit fra start denne runden.

Angrep

Erling Braut Haaland

Da var det slutt på moroa, folkens. Hele fpl-redaksjonen er nå i besittelse av Norges heteste fotballspiller, noe som ifølge tradisjonen betyr at det blir skade i neste landslagspause. Men jeg fortviler ikke, for nå er jeg i alle fall i samme båt som alle andre, uansett hva som skjer med oksen fra Jæren fremover. Ut over det trenger man vel ikke akkurat begrunne valget på nåværende tidspunkt…?

Harry Kane

August måned er bare så vidt over, men mirakuløst nok står Harry Kane med 5 mål allerede. Han har gjort kritikertipsene til skamme, men har likevel gått ned i pris til nå. Det er det selvfølgelig en annen viss premium-spiss som må ta skylden for, men jeg tror Kane/Haaland-dobbelen kan slå kraftig fra seg fremover. Første test blir et Leicester-lag som ikke henger sammen defensivt.

Aleksandar Mitrovic

Før sesongen hevdet mange at Mitrovic var “vent og se”. Vel, nå har jeg ventet, og jeg har sett. Antakeligvis har jeg sett det samme som mange andre, nemlig at denne Mitrovic- og Fulham-utgaven er en helt annen enn sist de var oppe i det gode selskap.

Kampprogrammet de neste 7 rundene kunne knapt vært bedre, og da er det livsfarlig å overse en 7 mill-mann som hadde vært toppscorer hadde det ikke vært for en viss Erling Braut Haaland.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds