FPL: Hvem er den beste kapteinen i runde 13?

I fjor trodde vi at kapteinsdiskusjonen ikke kunne bli noe kortere. I år har Erling Braut Haaland satt en ny standard for hvor enkelt kapteinsvalget egentlig kan være. Er det så enkelt at han er den beste kapteinen denne runden også? Vi sammenligner de to mest populære valgene før runden: Haaland og Salah

Forventede poeng

Vi har sammenlignet tall fra 3 forskjellige algoritmer, fantasyfootballfix, fplform og fantasyfootballhub. De to førstnevnte holder Haaland som knapp favoritt, mens fantasyfootballhub forventer at Salah skal herje mot Nottingham Forest. Muligens er det stor forskjell på hvor mye de ulike algoritmene tar hensyn til nylig form, for på det området dominerer Haaland sålangt denne sesongen.

FPL: Hvem er den beste kapteinen i runde 13?
Algoritmene er tydelig uenige om hvem som er favoritt til å ta hjem flest poeng denne runden

Favorittstempel

Både City og Liverpool er enorme favoritter i sine respektive kamper denne runden. Unibet gir 1.29 på Liverpool-seier, og fattige 1.22 på City-seier. Fordel Haaland. Samme bookie gir dessuten 1.87 på over 2.5 City-mål, mens samme spill på Liverpool gir 2.02 i odds. Også fordel Haaland.

Eierandel

Eierandelen er desidert høyest for Haaland, faktisk over dobbelt så høy. Det betyr at han garantert kommer til å ha en effektiv eierandel på over 100% denne runden. (Ved beregning av effektiv eierandel teller kapteinsvalgene dobbelt. F eks dersom 60% capper Haaland får han en effektiv eierandel på ca: 70%*2+13% = 153%, der 13% utgjør resterende eierandel ut over de 70 prosentene.)

Det hersker lite tvil om at man er i kraftig mindretall dersom man velger en annen kaptein enn Haaland denne runden.

Midtbanespiller vs. angriper

Det er overraskende mange som ikke tar dette med i betraktningen, men midtbanespillere har høyere poengtak i form av poengstrukturen i spillet. Ett målpoeng til hver spiller kan maksimalt gi 9 poeng for Haaland, mens det kan gi 11 poeng for Salah (inkludert mål, clean sheet og max bonus). Tilsvarende vil et Haaland-hattrick gi 17 poeng, mens et Salah-hattrick kan gi 21 poeng. Likevel koker alt selvfølgelig ned til om man tror at Salah faktisk kan score like mange mål som Haaland denne runden.

Konklusjonen

Konklusjonen er egentlig veldig enkel denne runden. Vil du følge strømmen og være nesten 100% sikker på å ikke tape mange plasser i sammendraget, velger du Haaland. Føler du deg dristig og tror at dette kan være runden der Salah knuser Haaland på poeng, går du for Salah.

Det er imidlertid ikke veldig lenge til man får en ny åpenbar mulighet til å diffe på kapteinsvalget. Neste uke spiller City borte mot Leicester, mens Salah spiller hjemme mot Leeds.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds