FPL: På tide å hoppe på Tottenham-toget?

Fantasy er fullt av hypes. Skisserte scenarioer der folk tenker at “nå kommer det til å snu!!” og “her gjelder det å være tidlig ute” florerer i alle FPL-diskusjoner.

Alle som har spilt en stund vet imidertid at slike grep som oftest slår feil. Derfor vegrer jeg meg litt for å snakke et til nå ganske tannløst Tottenham altfor høyt opp i skyene. Men det er liksom noe litt annerledes denne gangen…eller?

 Kampprogram: Leeds(H), Burnley (B), Brentford (H), Norwich (H), Brighton (B)

Hvorfor er Tottenham så interessante?

Som nevnt har det ikke vært spesielt mye å rope hurra for på London Stadium. Etter at de fikk med seg en ganske heldig seier over Man City i GW1 har det sett begredelig ut både fremover og bakover. Nuno Espirito Santo har som kjent fått sparken, og Antonio Conte er kommet inn. Etter to kamper med den lett energiske italieneren på sidelinja har den umiddelbare effekten av trenerbyttet dog uteblitt. En noe heldig 3-2 seier mot Vitesse hjemme og 0-0 borte mot et Everton i begredelig form imponerer i alle fall ikke meg, spesielt ikke om du tar med at Tottenham hadde færre skudd enn Vitesse og INGEN skudd på mål mot Everton, lukter det ikke akkurat svidd. Stort rødt flagg der altså. Likevel står de liljehvite ovenfor et helt fantastisk kampprogram. Timingen for en snuoperasjon har sjelden vært bedre!

…Kane?

Det kan virke ganske naivt å håpe på at det på mirakuløst vis skal snu nå, men det finnes også tydelige tegn som peker mot  lysere tider for Spurs. Ser vi nærmere på hva som har skjedd siden forrige PL-runde, begynner muligens optimismen å sige inn likevel. Harry Kane scoret hele sju mål på to kamper! Det er smått sensasjonelt, selv om motstanderne var Albania(3 mål) og San Marino (4 mål). Enda mer imponerende blir det av at Kane ble tatt av tidlig i begge kampene, og spilte kun litt over 120 minutter til sammen. Tar man med at han også hadde en målgivende utgjør det målpoeng hvert 15. minutt! Svak motstand til tross, det kan se ut til at storformen er i anmarsj for den engelske landslagskapteinen.

…Son?

I motsetning til Kane har Son vært i god form sålangt denne sesongen. Sørkoreaneren har levert 4 mål og 2 målgivende til nå, og har spilt det meste av minutter. Son har til nå vært den farligste Tottenham-spilleren med god margin, men det er fremdeles uvisst hvordan Conte og hans taktikkerier påvirker spillet hans. Likevel er Son et godt alternativ inn i de neste 5 kampene.

Reguilon/Emerson Royal?

Conte har en forkjærlighet for vingbacker, og har spesielt i sin tid i Chelsea vist at han kan gjøre målmaskiner av nesten hvilken som helst back. Forvandlingen til Marcos Alonso og spesielt Victor Moses var smått sensasjonell, og det kan godt tenkes at det samme vil skje ved Spurs-backene. Begge backene til Tottenham har vist lovende takter fremover, men har ikke klart å generere særlig mye målpoeng. Reguilon har vært OK, men likevel noe skuffende etter at Tottenham snappet han opp foran nesa på Man United i sin tid. Her er det viktig å huske på at fotballspillere også er mennesker, og det er ikke sikkert at disse karene responderer like godt på Conte-medisin som sine back-kollegaer i Chelsea gjorde i sin tid. Eksempelvis var toppscoreren under Steven Gerrard i Rangers høyreback James Tavernier, men det er ikke like mange som snakker om Matty Cash av den grunn. Selvsagt spiller kampprogram inn, men jeg ville sett hvordan de responderer på Contes metoder før jeg hopper på spillere som ikke har levert særlig med målpoeng tidligere. Dessuten er det per nå mange andre gode forsvarsalternativer i Reece James, Ben Chilwell, Alexander-Arnold, Cancelo og Livramento, og jeg ser ikke helt veien inn for noen av disse gutta med det første.

 

Konklusjon

Jeg ser absolutt grunner til å gjøre plass for enten Kane eller Son før avspark på lørdag. Om jeg må velge har jeg Kane et lite hakk over, spesielt om du ligger litt bakpå i mini-ligaene dine. Likevel, her råder jeg til en mest mulig pragmatisk tilnærming. Velg den som har enklest vei inn i laget, og unngå så langt det er mulig å ta minuspoeng for å skaffe deg en av disse. Begge er litt for høy risiko etter min smak.

Forsvarsspillerne kan bli bra med Conte-taktikk, men jeg ville heller ventet til disse faktisk viser at de kan ha noe på laget ditt å gjøre, så prioriter Kane/Son om du har troen på Tottenham fremover.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds