Hold et øye med disse

Salah gikk målløst av banen for syvende gang på de siste åtte ligakampene. Egypteren var kaptein på flere fantasylag enn noen andre spillere i runde 22, med Bruno Fernandes på andreplass, og Son Heung-min på tredje.

Det er verdt å legge merke til at Paul Pogba ble hvilt denne runden, og at Bruno sånn sett fortsetter å bevise at det finnes hold i Pogba-teorien.

Torsdag kveld møtes Chelsea og Tottenham for London-derby, hvor Chelsea er favoritter. Son har scoret hele 12 mål denne sesongen, men ni av de har blitt servert av Kane. Med det i bakhodet er det ikke umulig at han går målløs av banen.

Nå som det føles som det ikke finnes steder å investere de store pengene har det dukket opp noen morsomme erstattere for primaspillerne som ikke klarer å levere målpoeng.

Raphinha (£5.3)
Helt innafor kampprogram og lovende form gjør at Raphinha er først ut. Står med to mål og én målgivende på siste tre kamper, og har en aldeles nydelig prislapp.

Innbyrdes i sesongen var det tvilsomt om Raphinha var en spiller som ville få nok spilletid til å bli verdt pengene i fantasysammenheng. Nå viser fasit at etter runde 8 har Raphinha spilt minst 75 minutter hver kamp, og føles sånn sett som en sikker inngang i Leeds-midtbanen.

Raphinha begynner å få en fin xG-portefølje, og med et gjennomsnitt på 2.07 nøkkelpasninger og 2.68 skudd per kamp er prislappen for fristende.

Jesse Lingard (£5.9)
Dette toget kan gå veldig fort, eller så kan det hende toget sporer av og stagnerer fullstendig. Første kamp i burgunder og lyseblått ble i alle fall en festaften på London Stadium for Jesse Lingard. Etter flere år med harselering på internett stemte det plutselig for Lingard, som absolutt har vist tendenser som gjør at han fortjener en langt høyere prislapp tidligere i karrieren.

Enn så lenge blir det for dumt å analysere tallene alt for mye, det var tross alt Lingards første seriekamp i år. Likevel var det en Lingard som minnet mye mer om supertalentet som tok verden med storm tilbake i 17/18-sesongen.

West ham er i knallform, og det var ikke et hvilket som helst Aston Villa-lag som satt med hodet i fanget etter ferdigspilt kamp på onsdag. Selv om i hvert fall ett av målene Lingard scoret kan forklares med keeperfeil, var han sjanseskapende og fremoverlent.

Luke Shaw (£4.9)
Blant alle alternativene føles denne mest usikker. Shaw mister spilletid sporadisk, og er så viktig for laget at han uten ettertanke blir benket når det er trøkk fra flere hold. Sånn sett er det skummelt, men med en så billig spiller som også har vist seg å være ekstremt viktig for Solskjærs Manchester United føles det verdt risikoen.

Rundesummen hans skal ha det til at Shaw ikke presterte alt for godt mot Southampton. Likevel var det altså sånn at første omgang var eid og betjent av Luke Shaw, som noterte seg for to målgivende. Hadde han blitt byttet ut bare femten minutter senere ville han hatt tosifret avkastning, minst.

Hold øye med utviklingen, og tillat deg å kjøpe ham for benkplass hvis du sitter med for mye penger i banken og ikke vil legge sjela di i at han får spille hver kamp. Hadde ikke Manchester United ledet groteske 4-0 til pause mot Southampton ville nok ikke Shaw blitt byttet av.

Å bruke opp et bytte på venstreback burde i fremtiden bli nedprioritert, Med mindre du tror Manchester United holder dampen i 9-0-lokomotivet vedlike.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds