Fantasytips til Gameweek 18

Hvilke lag bør du hente spillere fra på fantasy?

Nå er VM over og Premier League tilbake. (Det var ingressen sin det!)  Uansett, alle starter med blanke ark og kan stable et helt nytt lag på beina. Min tilnærming er som oftest å kikke på kampprogram for de neste seks kampene, og velge spillere fra lagene med bra kamper. Det er også verdt å merke seg at fire lag har DGW i løpet av den perioden:

  • Chelsea møter Man City og Fulham i GW19
  • Fulham møter Leicester og Chelsea i GW 19.
  • Man City møter Man Utd og Tottenham i GW 20
  • Tottenham møter Arsenal og Man City i GW20

Det er ingen som har enkle DGW på papiret og de fleste vil nok spare Trippel Cap til senere i sesongen, men det kan uansett føles godt på papiret å ha spillere fra lag med doble kamper.

Hvilke lag bør man gå for og hvem bør man styre unna?

Hvilke lag bør du hente spillere fra på fantasy?

Vi kan se at Crystal Palace har røde kamper i 4 ut av 6, så disse bør man unngå. Ja, de kan kanskje karre til seg 0-0, 1-1 eller 1-0 enkelte av de røde kampene, men sjansen for å score 3+ i kampene er usannsynlig. Noe som er ønskelig når man velger spillere på Fantasy.

Det samme gjelder Everton, som kun har to blåe kamper i samme perioder. Her hadde det uansett vært vanskelig å finne spillere om så samtlige kamper var helblåe. 

Det samme gjelder også  Wolverhampton, Forest, Brighton, Bournemouth og Brentford.

Jeg ønsker også å unngå spillere fra Leicester, Leeds og Villa ettersom de startet med to røde kamper (Men jeg skal ikke stoppe dere!). For min del kan de heller vurderes når de to vanskelige kampene er unnagjort.

Av de med rødere program som jeg allikevel vil vurdere spillere fra finner jeg West Ham og Arsenal, spesielt sistnevnte da de har bevist at de er å regne med for fullt i år.

Fulham kan man også velge 1 (maks 2 spillere fra), med det mener jeg egentlig kun Mitrovic. De starter med to kamper mot Palace og Soton, før en dobbel mot Leicester og Chelsea. Etter dette kan serberen lempes ut, da de møter Newcastle, Tottenham og Chelsea.

Lagene med best kampprogram

Manchester United starter også med tre fine kamper mot Forest, Wolves og Bournemouth, før de møter City og Arsenal. Selv vurderer jeg en forsvarer og en offensiv spiller fra De Røde Djevlene. (Jeg vokste opp i et pietistisk hjem og syntes alltid det var litt skummelt å heie på djevler).

Men nok om meg, Newcastle har også et ålreit program. De møter kun Arsenal som man virkelig kan frykte i de første seks kampene, så her går jeg nok for samme strategi som med Manchester United, en forsvar og en offensiv.

Liverpool har liknende programnivå som Newcastle, og her kan tre spillere vurderes, etter min mening. Man kjenner til toppnivået deres, og når de virkelig slår til, kan de fort score 4+ mål.

Haaland på Fantasy?

Man City har 4 av 7 røde kamper. Men de starter med to enkle kamper mot Leeds og Everton.City er uansett kapable til å score 2+ mål mot Chelsea, United og Tottenham, så her velger nok de fleste å gå for 2-3 spillere uansett. Den ene av dem en uthvilt Haaland, som kommer fra Norge.

Men nok om Norge, Tottenham er i liknende situasjon som City, dog har de et lavere toppnivå. Og hvordan er selvtilliten til Kane etter å ha bommet på straffen? Samt vil enkelte spillere ha ferie etter VM som Lloris, Romero og Perisic som spilte i finalehelga. Personlig, så har jeg ikke ståltroa på dem akkurat nå, så det blir Max en spiller fra Tottenham fra meg. 

Southampton er eneste laget som ikke har en rød motstander i sikte. Eneste problemet her er at det er Southampton. Laget som har scoret 13 mål på 15 kamper. De har også fått en ny manager, Waliseren Nathan Jones. Om man skal vurdere å hente noen derfra så er Ward-Prowse og Che Adams de eneste aktuelle i min mening. 

Siste lag med kurante kamper er Chelsea. De åpner mot Bournemouth og Forest. Jeg skulle gjerne vært entusiastisk ovenfor The Blues, men de mangler talismaner. Jeg har vanskeligheter for å stole på Sterling, Havertz eller Mount, av den grunn at ingen av de har scoret særlig mange poeng så langt i sesongen. Den eneste som er høyaktuell for meg per dags dato, er Reece James om han blir friskmeldt. 

Så det var min gjennomgang av hvordan jeg kommer til å sette opp mitt “Wildcard”-lag. Deretter velger jeg spillere fra de lagene med “best” kamper. Jeg baserer mye av min strategi på Fixtures. Det har vært en strategi som har fungert sånn noenlunde+, jeg har hvertfall fått 6 topp 1%-plasseringer de siste 10 sesongene.

Uansett sier jeg lykke til og det drite der! Lykke til!

Kampprogrammet er hentet fra FantasyFootballScout.co.uk

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds