Hvordan få mest mulig ut av FPL-innspurten

Fantasy har vært hektisk og kaotisk i mange måneder.

Heldigvis virker det som ting stabiliserer seg: ingen flere utsatte covidkamper, færre covidtilfeller blant spillerne, og dermed både mer forutsigbart kampprogram og stabile lagoppstillinger.

I en mer “normal” fantasy-tilværelse, hvordan bør man planlegge det siste wildcardet for å møte den nye hverdagen?

Det blir mange kamper som skal tas igjen mot slutten av sesongen, og derav mange doble gameweeks. Forståelig nok planlegges det for å utnytte disse best mulig, hvor det wildcardes opp mot dobbeltrundene for å få mest mulig ut av Bench Boost-chipen.

I år mener jeg det er flere ting som taler for å bytte om på rekkefølgen på bruken av disse. 

 

  • Dyre spillere i form – og med gunstige sesongavslutninger

Kane har endelig funnet fram målskoene etter en mager start på sesongen. Sammen med Son utgjør de to den mest målfarlige duoen i PL-historien, og begge virker å være i meget god form.

De Bruyne er også tilbake i godt gammelt slag, og leverte en praktkamp i Manchester-derbyet. I tillegg krever innspurten mest sannsynlig betydelige Liverpool-innslag for å generere grønne piler, og det er slettes ikke billig. Dette vil si at det er enda viktigere enn tidligere i sesongen å holde mest mulig av midlene tilgjengelig i startelleveren.

 

  • Mindre behov for rotasjon i sesonginnspurten.

Med bare 10 runder igjen begynner lyset i tunnelen å demre i det fjerne. Om du fremdeles har Wildcardet tilgjengelig, vil det på dette tidspunktet av sesongen være naturlig å sette opp et lag som du føler deg komfortabel med ut hele sesongen.

Det vil da også være mindre behov for rotasjon, og vi kan tillate oss å ha flere billigspillere innerst på benken.

Som ved poenget over, er det en klar fordel å ha mest mulig midler tilgjengelig i startelleveren, og med Bench Boost ute av veien før siste wildcard aktiveres slipper du å fokusere unødvendig på benken din.

 

  • Bedre oversikt over billigspillere

Å velge benkespillere i starten av sesongen føles ofte som ren gambling. Hvilke 4.0m- og 4.5m-alternativer kommer til å få spilletid? Og enda viktigere, hvem er gode poengsankere? Svarene blir tydeligere jo lenger ut i sesongen vi kommer, og alternativer som Jacob Ramsey (4.8m) eller Anthony Gordon (4.5m) var det vel få som ofret mange tanker tidlig i sesongen. Nå har derimot pipa fått en annen lyd, og det er åpenbar verdi å hente i det billigste prissjiktet, om ikke annet som gode backup-løsninger.

 

  • Langsiktig tenkning lønner seg – men ikke om du mister det endelige målet av synet

Hovedprinsippet i Fantasy er såre enkelt: få mest mulig poeng! Når det kommer til dobbeltrunder er det lett å falle for fristelsen å optimalisere akkurat disse rundene, og mer eller mindre neglisjere rundene opp mot og like etter slike runder.

Med bare 10 runder igjen begynner nok mange å føle at de må få mest mulig ut av hver runde, og mitt poeng er derfor at det er kontraproduktivt å falle for fristelsen av å fokusere for mye på de doble rundene. Ha det for all del med i vurderingene, men ikke la det trumfe alle andre hensyn.

De fleste har nok mer enn en gang endt opp med å benke trofaste poengsankere til fordel for en billigspiller med dobbeltrunde, og dermed gått glipp av verdifulle poeng på veien. 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds