Hvordan vinne i Pep-Roulette

Den regjerende seriemesteren fra i fjor har vist strålende form så langt i årets sesong, og har vist seg å fremdeles være giftige fremover, samtidig som de virker enda bedre defensivt enn hva vi har sett tidligere. Likevel er det oppsiktsvekkende lav eierandel på city-spillere. Hvorfor? Pep-Roulette.

De aller fleste med City-spillere river seg i håret fra uke til uke. Noen gjør det unektelig i et forsøk på å ligne mer på sitt hårløse manageridol. Andre, det vil si de aller fleste, gjør det i desperat frustrasjon over managerens endeløse rulleringsstrategi. Eller vent nå litt… Pep, Premier Leagues stormester, er i stand til å tenke mange trekk frem i tid. Dette er en forutsetning for å vinne så mye som han gjør. Kan det hende at hele denne rulleringsstrategien EGENTLIG er en del av en større plan? Lider Pep av skalle-skam? KAN det hende at Pep skulle ønske seg flere blanke isser i verdens land? Han vet at fotball, og ikke minst Fantasy Premier League, har enorm rekkevidde og potensielt frustrerer en vesentlig del av verdens mankeinnehavere. #Q-ardiola?

Før dette blir altfor konspiratorisk, skal vi endre kurs og se etter FPL-løsninger i City, og hvordan vinne i Pep-Roulette.

Hvem er roteres ikke?

Det er tre City-spillere som har spilt samtlige PL-minutter sålangt: Cancelo (6.2m), Ederson(6.0m) og Dias(6.0m).

I tillegg har Gabriel Jesus(8.6m) og Grealish(7.9m) vært involvert i samtlige kamper, men med noen færre minutter.

Disse virker med andre ord ganske rotasjonssikre, og dekker i tillegg samtlige lagdeler. Det er selvsagt ikke bare spilletid i seg selv som skal definere hvem du skal ha på laget ditt, men med så mye usikkerhet knyttet til startelleveren fra uke til uke i dette City-laget, tenker jeg at dette bør være utgangspunktet for vurderingene av City-spillerne. Alle som har hatt enten Riyad Mahrez(8.7m) eller Ferran Torres(6.9m) på laget denne sesongen nikker nok anerkjennende til dette resonnementet.

OBS!! Merk at hverken Ederson eller Gabriel Jesus spiller GW8, da de kommer sent tilbake fra landslagsopphold med Brasil

Keeper

Ederson(6.0m) er et godt valg bakerst hvis du skal gå for en dyr keeper. Her finnes det imidlertid såpass mange andre gode alternativer, og keepervalgene har tradisjonelt ikke vært like utslagsgivende som de andre posisjonene.

 

Forsvar

Forsvaret virker å være den beste posisjonen for å høste regelmessige poeng fra City denne sesongen. Her er Cancelo(6.2m) det beste valget, da han har langt mer offensive bidrag enn Dias(6.0m), med en xG på 0.75 mot 0.06 på Dias. xA er noe jevnere, der Dias er et lite knepp foran med 0,8 mot 0,69 for Cancelo. Har du mulighet til å gå for begge, er dette kanskje den beste løsningen, så lenge du har forsvarere på benken som er garantert spilletid.

 

Midtbane

Grealish(7.9m) har skuffet mange så langt med bare ett mål og én assist. Prestasjonene viser imidlertid at han er noe underbetalt. Med en xG på 1.81 og en xA på 1.4 kunne det lett ha vært bedre uttelling for den hårfagre vingen. Tipset her er å ikke gi opp Grealish helt ennå. Når det først løsner, er inntrykket at det kan bli vanskelig å komme utenom den tidligere Villa-spilleren. Se også opp for den formidable formen Phil Foden har vist i det siste, men her er det nok litt for tidlig å få han inn.

 

Spiss

Som i fjor er det ingen av spissene i City-laget som spiller regelmessig som spiss. Mange er derfor skeptiske til om Gabriel Jesus(8.6m) kan fortsette sin renessanse som høyreving med like mange målpoeng i tiden fremover. Her er jeg mer positiv, og det er ikke uten grunn at brasilianeren står med 6 målpoeng til nå (2+4). Både xG og xA for Jesus viser 2.10, noe som er sterke tall ettersom han har spilt 90 minutter mindre enn Jack Grealish på motsatt ving. Rotasjonsfaren er selvsagt til stede, men det virker som Jesus har funnet en mer naturlig plass i dette laget.

 

Oppsummering:

Cancelo virker å være det beste valget fra dette laget. Dias og Ederson er de tryggeste valgene når det kommer til spilletid. På midten forventes det at det kommer mer fra Grealish i tiden fremover, og ikke overse Gabriel Jesus når du vurderer hvem du vil ha på topp, selv om han spiller i en slags ving-rolle. Ikke la deg lure av strålende enkeltprestasjoner fra spillere som Torres eller Mahrez, se heller langsiktig på hvem som kan levere jevnt til en fornuftig pris.

 

OBS!! Merk at hverken Ederson eller Gabriel Jesus spiller GW8, da de kommer sent tilbake fra landslagsopphold med Brasil

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds