Kapteinsvalg GW 3

Etter en forrykende sesongåpning var det raskt tilbake på jorda for de fleste i GW2. Hverken Salah og Fernandes fikk med seg målpoeng, noe det var ytterst få som hadde sett for seg inn i runden. Hva betyr det for kapteinsvalget i GW3?

Michael Antonio

Michael Antonio har virkelig fått vist hva som bor i han så langt denne sesongen, og i skrivende stund har West Ham-spissen fått plass i nesten 40% av årets Fantasy-lag. Det er ikke umulig at han bikker 50% eierandel før avspark på lørdag. Hjemme mot et Crystal Palace-lag som ikke har imponert nevneverdig under manager Patrick Vieira, ser kapteinsvalget ut som det er avgjort allerede. Det ser ut som Antonio blir det mest populære kapteinsvalget inn mot neste runde, men er det så lurt, egentlig? Selv om West Ham ser bedre ut enn noen gang, har møtene mellom West Ham og Crystal Palace hatt en tendens til å leve sine egne liv. På de seks siste møtene har det blitt 2 seire, 2 uavgjort og 2 tap for West Ham. Trøsten er at lagene sjelden går målløse av banen i disse oppgjørene, og West Ham har faktisk scoret i sine 14 siste kamper mot Crystal Palace. Når Antonio er sist eller nest sist på 3/4 av West Ham sine mål denne sesongen, er dette en oppløftende statistikk å ta med seg. Antonio har også høyest xG og antall skudd av samtlige så langt i årets sesong.

Antonio fremstår derfor som det trygge valget.

Jamie Vardy

Likevel er det flere som bør nevnes her. To gamle ringrever, begge med legendestatus, har gylne sjanser til å hevde seg denne runden. Først ut av disse er Jamie Vardy som møter Norwich borte. Leicester har et strålende kampprogram framover, så om du fremdeles har tro på at det er litt fest igjen i Vardy er det nå eller aldri. Selv om Norwich har hatt en svært tøff åpning på sesongen, kan vi slå fast at de ser ut som det svakeste laget i ligaen så langt. Vardy kan derfor stikke av med mye poeng i den kommende runden.

Harry Kane

En kar med enda større potensial foran runden er Harry Kane. Kane har fått minimalt med spilletid så langt som følge av både overgangskaos og trøtte mesterskapsbein. Han ble imidlertid byttet inn mot slutten forrige helg, og virker ganske sikker på startplass til helgen. Tottenham møter også Watford hjemme, en kamp som i teorien ser minst like fin ut som den Vardy og Leicester har. Med bare 7,4% eierandel kan mannen som ble toppscorer i ligaen i fjor fremstå som den beste diffe-kapteinsvalget noen sinne!

Har du, eller har du muligheten til å få på Kane nå, er han etter min mening det desidert beste kapteinsvalget denne runden. Har du allerede Heung-Min Son er ikke det noe dårlig valg heller, og muligens enklere å få inn om du mangler andre gode kapteinsalternativer.

Bruno Fernandes

Sett bort fra Antonio kommer Bruno Fernandes bli en populær kaptein borte mot Wolves. Dette kan godt vise seg å være er bra valg, men Wolves har fått dårlig betalt med null poeng på to kamper hvor de faktisk var det beste laget i begge to. Jeg mener valget av Bruno kan gi en falsk trygghet inn mot runden, men jeg blir ikke overrasket om jeg tar feil heller. Vi lærte fra forrige runde at det lønner seg å se til andre spillere enn bare Bruno og Salah når bindet skal utdeles. Derfor sier jeg heller Bruno enn Salah, men denne runden finnes det en del bedre alternativer.

I mitt lag blir Antonio kaptein i runde 3, men hadde jeg hatt Harry Kane hadde det blitt han. Misunner dem som har mulighet til å få inn Kane til denne runden.