Kapteinsvalg GW 9

Denne uken skulle det jo være så enkelt. Mot et rekordsvakt Norwich på Stanford Bridge var det ingen tvil i mitt hode om kapteinsvalget denne runden. Lukaku skulle finne tilbake til målformen, og alt skulle bli vakkert. Helt til en gjeng svensker ødela festen fullstendig… Så, med Lukaku skadet, hvem skal ha kapteinsbindet denne helgen?

Salah

Oftere og oftere har Salah blitt nevnt i sammenheng med Gullballen, og ikke uten grunn. Den egyptiske kongen virker å være i sitt livs form, noe som sier en hel del! Borte mot et Man United som virker som de har fått dobbel vaksinedose mot å holde nullen, skal en ikke se bort ifra at Salah igjen kan levere stort denne helgen. Jeg spår at Salah, selv med tøff motstand, ender som den mest populære kapteinen i GW9.

Finnes det andre i Chelsea..?

Selv om Lukaku er uaktuell bør man ikke legge Chelsea-spillere helt på hylla. Mange bytter i skrivende stund inn Kai Havertz, som forventes å spille på topp i fraværet av Lukaku og Werner. Selv om Havertz ikke akkurat har bøttet inn mål så langt i Chelsea-karrieren, så er det et godt valg, spesielt om du har havnet litt bakpå i innledningen, og trenger å ta litt ekstra risiko for å klatre forbi kompisene dine.Ben Chilwell har, i motsetning Havertz, levert en strålende de siste to kampene, og står med hele 23 poeng på sine to starter. Det er lite trolig at Alonso får tilbake venstrebackplassen igjen med det første, så Chilwell bør absolutt vurderes om du allerede har hoppet på det toget.

Jamie Vardy

Mange bytter naturlig nok ut Lukaku før denne runden, og valget for de fleste ser ut til å falle på Jamie Vardy. Etter en svak avslutning på forrige sesong var det mange som avskrev Vardy før denne sesongen (meg selv inkludert), men partykongen i Leicester har gjort spådommene til skamme. Litt under radaren har Vardy levert målpoeng i 6 av 8 runder denne sesongen, noe som er enda mer imponerende med tanke på at Leicester som lag har vært skuffende i sesonginnledningen. Etter en knallsterk 4-2 seier over Man United forrige helg venter Brentford på hjemmebane denne runden. Biene fra London har imponert stort, spesielt på hjemmebane. De er solide bakover, men er det noe vi bør ha lært, er det at Vardy aldri skal avskrives.

Andre:

Har du imidlertid gått for Kane eller Aubameyang for Lukaku isteden, så er det kudos til deg. Begge kan vise seg å bli gode valg inn i runden, men med kamper mot henholdsvis Aston Villa og West Ham kan det fort bli tungt for begge disse.Har du troen på at Solskjær igjen kan snu United-skuta mot Liverpool, er det også mulig å gå for Ronaldo denne runden, men det skurrer veldig for meg å velge en kaptein som møter Liverpool.Du kan også kaste deg på Pep-rouletten borte mot Brighton, men det peker seg ikke ut noen spesielle i City-laget jeg kunne tenke meg som kaptein. 

Oppsummert:

I en runde hvor det ble større usikkerhet knyttet til kapteinsvalg enn forventet, anbefaler jeg å gå for det trygge, og velge Salah borte mot Man United. Selv om det ikke er den enkleste kampen, er kombinasjonen av et lekk United-forsvar og Salahs storform en ganske trygg kombinasjon.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds