Kapteinsvalg GW23

Salah er fremdeles opptatt i Afrika-mesterskapet, og nok en gang må noen vikariere på kapteinsplass. Covid-tallene i Premier League på vei ned, men det er fremdeles en følelse av kaos knyttet til potensielle utsettelser og doble runder som kan dukke opp på kort varsel. Så, midt i denne stormen av skader, Afrika og pandemi, hvem skal bære bindet denne gangen?

 

Kevin de Bruyne

Den blonde belgieren har endelig funnet tilbake til god, gammel form, og ser igjen ut som verdens beste sentrale midtbanespiller. I et lag som har vunnet sine 12 siste kamper ser dette umiskjennelig ut som banka biff. Saken styrkes ytterligere av at motstanderen i GW23 er Southampton, dog på bortebane. I mylderet av rotasjon som finner sted i City virker Kevin nå spikret i 11ern, enten som offensiv indreløper eller en falsk 9er-/ fremskutt 10er. Kan det bli bedre enn dette? Tror ikke det. Vil du være heeelt sikker på å ikke bli offer for Pep-rouletten kan Cancelo også vurderes, men det butter meg alltid litt imot å kjøre en forsvarsspiller som kaptein.

 

Cristiano Ronaldo

Ronaldo skuffet mange forrige runde, og kom ut av dobbelen i GW22 med 2 skarve poeng. Men Ronaldo er Ronaldo, og det er garantert mange mål igjen i den gamle skrotten. West Ham hjemme kan se ut som en tøff motstander, men med skadeproblemer i forsvarsrekka og sviktende form framover kan det fort bli noen målpoeng denne runden for portugiseren. 

 

Bruno Fernandes

Fernandes har falt litt i skyggen av sin noe mer profilere landsmann, men har i motsetning til Ronaldo virkelig fått sving på sakene i det siste. 2 mål og 2 målgivende på de siste to kampene vitner om at det sannsynligvis er på høy tid å få Bruno inn i FPL-miksen igjen. 

 

Ollie Watkins

Inn fra venstre kommer Watkins seilende inn som et spennende kapteinsvalg, spesielt på grunn av muligheten for dobbelrunde for Villa i GW23. I tillegg til en tur til Goodison for å møte et Everton i krise kan det tenkes at The Villains får kamp mot enten Burnley eller Leeds i tillegg. Blir dette bekreftet vil Watkins være høyst aktuell som kaptein, men vent til det eventuelt bekreftes en dobbel for Ollie og resten av Villa-gjengen. Er du nostalgiker med enten blå eller røde sympatier kan både Digne og Coutinho vurderes, men Watkins ser for meg ut som det beste valget. 

 

Raphinha

Samme som med Watkins kan det hende at Yorkshires favoritt-brasse får dobbelrunde i GW23. Selv om noen nok så seg blinde på lagkamerat Harrisons hat-trick forrige helg er Raphinha fremdeles the go-to-guy i Leeds-laget, og leverte nok en klassekamp sist mot West Ham. Men, vent til dobbel eventuelt blir bekreftet. 

 

Trent Alexander-Arnold

Er du i den villfarelsen at Liverpool er verdens beste lag selv uten Salah og Mane, kan det jo alltids vurderes å kjøre en forsvarskaptein for en gangs skyld. Nå skal det sies at Trent ikke er en hvilken som helst forsvarsspiller, men mot et Crystal Palace på hjemmebane som virker å trives godt mot topplagene, kan denne varianten virke ganske risikabel. TAA er et godt alternativ, men jeg står nok over denne gangen også. Er du spesielt glad i risiko kan stallkamerat Robertson også være et alternativ, men jeg råder til å lete andre steder enn i Liverpool all den tid Salah er utilgjengelig.

 

Dersom det blir dobbelrunder kommer jeg nok til å gå for Raphinha/Watkins. Blir det derimot ikke dobbel for noen, lander valget på Kevin de Bruyne. Lykke til!

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds