Kapteinsvalg Runde 3

Det sies at golfsporten er oppfunnet for at menn kan gå tur sammen å prate, podcast er oppfunnet for at menn kan ha meningsfulle samtaler, og Fantasy er oppfunnet for at vi kan oppleve samtlige følelser på registret i løpet av en helg.

Jeg skal forsøke å peile disse følelsene i positiv retning, og om jeg ikke klarer det, så har jeg klart å kjøre alle i kjelleren, inkludert meg selv. Så da har man opplevd det også, og er i stand til å møte andre medmennesker på en mer empatisk måte. (I følge den amerikanske psykologen Carl Rogers så er det nødvendig å også kunne tolerere smerte for å kunne hjelpe andre mennesker i kriser.)

Men først må man hjelpe seg selv, i Fantasy. Det viktigste aspektet i Fantasy er å vinne over flest mulig, og å tape minst mulig terreng. Men som vi også har sett, med blant annet Magnus Carlsen og andre flinke fantasyspillere, så må man av og til ta risiko for å ta steget helt opp i eliten.

Denne runden er en slik runde, da det er plenty av alternativer, og det vil bli vinnere og tapere. Forrige sesong var Salah stort sett permacap, og for første gang siden GW7 i fjor, var han ikke det mest populære kapteinsvalget, da de fleste hadde satt bindet på nordmannen Erling Braut Haaland. Denne runden er det enda flere muligheter. Jesus er i storform, og spiller borte mot Bournemouth. Chelsea møter Leeds borte, og Tottenham spiller mot Wolves hjemme. Så hvem skal man velge?

FantasyFootballScout sine algoritmer mener at følgende vil få flest poeng denne runden:

Kapteinsvalg Runde 3

Her ser vi at også Leicester-gutta som spiller hjemme mot Southampton, og Mitrovic bringes inn i mixen. Jeg skal prøve å eliminere enkelte av alternativene:

Sterling basert på prestasjonene så langt. Mitrovic ettersom han er ustabil møter Brentford som har nest best defensive stats etter to kamper. Kulusevski da det finnes to bedre alternativer i Tottenham.

Jeg vil også argumentere for at Maddison og Vardy ikke er reelle alternativer da Leicester har skapt veldig få sjanser så langt i år, og i en runde premiumspillerne har “enkel” motstand.

Jeg vil også eliminere Reece James, da det er stor forskjell på mulig poengfangst med tanke på om han spiller midtstopper eller vingback, hvor han er en konstant trussel.

Kapteinsvalg Runde 3

Aktuelle kapteiner til Gameweek 3

Liverpool: Salah møter et vaklevorent Manchester United som de har slått 13-2 over de tre siste kampene (4-0, 5-0 og 4-2). Om United skal spille seg ut på samme måte som mot Brentford, så blir det ikke pent. Det eneste som taler mot, er at Salah fortsatt ikke har vært helt “på” som han var i fjorårssesongen. Det er 13 spillere foran han på lista når det gjelder xG og antall skuddforsøk. Men er det en kamp han stepper opp, så er det kanskje nå.

Manchester City: Haaland hadde få touch mot Bournemouth, men han var en liten Foden-pasning fra å bli det åpenbare kapteinsvalget også denne runden. Foreløpig står bindet mitt på han. Men kanskje du heller går for Kevin de Bruyne? De som satte bindet på han denne runden, som Øyvind i redaksjonen, ble rundens vinnere. Da han endte på et mål og en assist, og 14 poeng totalt.

Tottenham: Her står valget mellom Kane og Son. Son er en ekstremt god spiller på sitt beste, men på de to første kampene har han levert en assist, og null mål, samtidig som han kun har kommet til en stor sjanse. I liknende båt finner vi Kane, selvom han scoret et viktig utligningsmål mot Chelsea i helga, så ser han ikke like giftig ut som tidligere.

Arsenal: Så langt har Gabriel Jesus flest skudd på mål av samtlige på de to første kampene, og har høyest xG, noe som gjør at han seiler opp som rundens mest populære valg. 

Så hvem velger man?

Jeg mener det da står mellom tre valg: Jesus, Salah eller Haaland. Det er ingen tvil om at Gabriel Jesus er formspilleren per dags dato, og det samme er Arsenal. De kan fort score 2-4 mål borte mot Bournemouth, og da er stor sjanse for at Jesus involvert. Dette mener også folket, hvor 34% så langt vil sette bindet på brasilianeren ifølge Fantasy Fotball Scout sin poll. 30% vil sette bindet på Salah, som fort kan få et løft på en mandagskveld borte på Old Trafford. Hvem du velger er selvfølgelig helt opp til deg selv, og det er ingen åpenbare valg – Du kan enten følge folket og velge Jesus eller Salah, for å minimere skade, eller gå for et helt annet valg. Selv har jeg satt bindet på Haaland, i likhet med 12% av spillerne. Jeg tror en bortekamp mot Newcastle vil passe han bra. 

Lykke til med valget og runden!

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds