Fantasytips - kaptein runde 4

Kapteinsvalg Runde 4

Forrige uke var det ingen store vinnere, og ingen store tapere da det gjaldt kapteinsvalget. Det gikk på det jevne for de mest populære valgene. Så da prøver vi oss igjen. Som forrige uke, så finner vi flere lag som har fine kamper:

Liverpool-Bournemouth

Manchester City-Crystal Palace

Arsenal-Fulham

Nottingham Forest-Tottenham

Og I tillegg møter Chelsea Leicester hjemme, og Manchester United spiller mot Southampton borte. Problemet med disse lagene er at det er vanskelig å finne reelle alternativer, såkalte talismaner i disse klubbene.

Nedenfor ser du projeksjonene til FantasyFootballScout om hvor mange poeng de tror hver enkelt vil score:

Kapteinsvalg Runde 4

Som vi ser seiler Salah opp som det beste alternativet. 

Hvem velger folket?

På målingen på samme side, så er det samme alternativer som går igjen, når det gjelder hvem Fantasy-spillere vil sette bindet på:

61% vil sette bindet på Salah. 

12% vil sette det på Gabriel Jesus, mens bare 9% vil sette det på Haaland (eller oksen fra Jæren, som jeg liker å kalle han). 

Faktisk så er Ivan Toney som møter Everton hjemme, det fjerde mest populære valget med 5%, mens 3% vil sette det på Harry Kane.

Gjennomgang av alternativene:

Går man ut fra den lille statistikken så langt, så skal det nevnes at Spurs møter laget med dårligst defensive underliggende tall, så det kan godt hende Spurs scorer 3-4 på City Ground. Men for meg personlig, så stoler jeg ikke på at Kane eller Son leverer. Hvertfall ikke mer enn de andre valgene.

Toney og Brentford møter laget som har tredje dårligst defensiv statistikk. Og Toney er det man kan kalle en talisman, og i tillegg er han i form da han endte på 1 scoring, samt to annulerte forrige kamp. Men allikevel mener jeg at han har et lavere tak enn de tre mest populære valgene. 

Haaland og City (kan også nevne de Bruyne som en kandidat), har det Lars Sivertsen ville kategorisert som en litt “iffy” kamp, hjemme mot Crystal Palace. Selv med kinkige kamper så har de allikevel levert kurant. Jeg tror det blir en “vanskelig” kamp, og City scorer ikke 5 mål, men max 3. Jeg kan heller ikke se for meg at Haaland får like mye bakrom som spissen Zaha bak andre midtstrek, og da blir det litt mer tilfeldig hvem som setter ballen i kassa, noe som gjør de Bruyne til et like habilt alternativ i mine øyner. 

Gabriel Jesus er også en folkefavoritt. Kanskje ikke rart når over 80% av spillerne har han. Men her tror jeg brasilianeren vil bli mye involvert – og at London-derbyet kan bli en målrik affære da kampene lagene har spilt så langt har inneholdt 20 mål. Jesus har scoret nest flest poeng så langt i sesongen med 3 mål og 2 assist. Jeg anser han som et reelt og bra alternativ til Salah.

Bekreftet overgang, Gabriel jesus signerer for Arsenal

Salah står med 2 mål og 1 assist. Men det er ikke formen som folk belager seg på. Det er motstanderen. Folk har rett og slett ikke troa på forsvarsrekken Mepham, Kelly, Zemura og Smith, som allerede har tapt 4-0 mot City og 3-0 mot Arsenal. Et revansjesugent Liverpool har nok lyst til å løfte spiriten mot The Cherries (som jeg liker å kalle dem). Spørsmålet er om de klarer det.

Så hvem velger man?

Algoritmene favoriserer helt klart Salah, og tror han scorer 9.5 poeng vs Jesus sine 5.8. Lavest risiko har selvfølgelig Salah da det i skrivende stund ser ut til at 60%+ vil gå for han. Så det er det sikreste valget om det ender med en stor haul fra hans side.

Men personlig tror jeg Jesus kan score vel så mange poeng, og er i tvil hvem bindet havner på til slutt.

Denne runden er faktisk Haaland en outsider, da kun 9% vil gå for han foreløpig. Men synes det er et stykke opp til de to andre.

Det samme gjelder Toney, selv om jeg tror han scorer mot Everton, så synes jeg ikke han har et like stort tak som Salah og Jesus.

Lykke til denne runden! Og gjerne kommenter hvem du velger i kommentarfeltet.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds