Kapteinvalg GW5

Til tross for norsk briljans i landslagspausen er det et svekket ensemble fotballspillere som returnerer til britisk toppfotball senere i dag. Tradisjon tro har vår alles favorittbelgier Kevin de Bruyne pådratt seg en tidlig skade, og det samme gjelder også for eksempel Chelseas nyanskaffede sisteskanse Edouard Mendy.

FPL-overgangsvinduet vi har stått overfor føles nesten like langt som det rekordlange overgangsvinduet vi så i Premier League over sommeren, og med alle skadene som har dukket opp skal du være av militærdisiplin for ikke å ha tatt et hit eller aktivert wildcard-chipen din i løpet av det.

Mens timene blir færre før sesongens femte runde av britisk toppfotball sparkes i gang, retter vi nå snuta mot Fantasy Premier League og mer bestemt hvem som skiller seg ut som gode kapteinvalg til den kommende runden.

Son Heung-Min
Med sine 45 poeng er det Spurs’ Son Heung-Min som frem til nå har gjort seg fortjent til flest poeng i årets fantasy-sesong. Sørkoreaneren er i fyr og flamme, og alt ligger til rette for at han vil fortsette på den glitrende formen han viste før landslagspausen.

Tottenham møter et West Ham-lag som er i sitt livs beste form, og det er på ingen måte selvsagt at det blir en tilbakelent affære når lagene møtes for et slags byderby søndag klokka halv seks.

Det vi kan hente fra den korte analysen er at det ikke er tvil om at Dier og resten av gutta bakerst får en vanskelig dag på jobb, men at det også går begge veier.

Unibet gir 2,23 i odds på at Son scorer i kampen mot West Ham, og det er langt flere argumenter for enn mot for å gi ham kapteinbåndet denne runden.

Mohamed Salah
Det blir starten på en actionfylt lørdag når Liverpool besøker Everton på Goodison Park for sesongens første Merseyside-derby klokken 13.30.

Salah ligger an til bronsemedalje for størst FPL-poengfangst så langt denne sesongen, med sine 41 poeng hittil. Har vist seg å være en stødig spiller i et ellers formsvakt Liverpool, som akkurat nå jobber på spreng for å finne ut hvem som skal beskytte buret mens det soleklare førstevalget Alisson er sykemeldt.

Om Adrian og Pickford blir de to utvalgte for å vokte burene er et «begge lag scorer»-spill til 1.68 i odds interessant.

Det fins gode argumenter for å slutte og lese disse artiklene hvis du bestemmer deg for å sette kapteinbåndet på Mohamed Salah resten av sesongen. Stødig og jevnlig poengavkastning, og vil under liten tvil bli blant de mest poengskaffende spillerne også i denne FPL-sesongen.

Everton, som i skrivende stund ligger øverst på tabellen, har hatt en ekstremt positiv start på sesongen, med mindre du ser på det fra et rivaleriperspektiv. Det blir sannsynligvis en målrik kamp, og det er ikke overraskende om Salah står for både ett og to målpoeng i løpet av runde fem sine første nitti spilleminutter.

Unibet gir 2.02 i målscorerodds for Liverpools mest verdifulle spiller.

Harry Kane
Sølvmedaljen for flest poeng tjent så langt i årets FPL-sesong går til Harry Kane, som er ett poeng fattigere enn lagkamerat Son Heung-min. Hjemmekamp mot West Ham burde jo være innholdsrikt, spesielt begge lagenes form tatt i betraktning.

Spurs ydmyket Manchester United da de vant 6-1 i fjerde serierunde, og har generelt taklet det tøffe kampprogrammet på mesterlig vis.

Kane er et vandrende eksempel på at vaskekte spisser også kan konstruere og servere mål, ikke bare score dem.

Kane får betydelig lavere odds for nettkjenning enn sin tidligere nevnte lagkamerat når Spurs møter West ham på søndag, hvor Unibet byr 1.82 for at han scorer.

Marcus Rashford
Den enes død er den andres brød, og med Cavani i karantene samt Martial suspendert blir det sannsynligvis Marcus Rashford som stiller på spissplass når United besøker Newcastle i lørdagsprogrammets siste kamp.

Den talentfulle angrepsspilleren ble som kjent omskolert fra spiss- til midtbaneplass i årets fantasy-utgave, men har ikke funnet formen så lang i år.

Dette har all grunn til å endre seg når de rødkledde besøker de sebrafargede lørdag kveld. Rashford har nemlig hatt for vane å score i innbyrdes oppgjør, og får muligheten til å triumfere atter en gang servert på sølvfat om han som spådd får spille spissrollen han har vært god i tidligere.

Landslagspausen har ikke vært en dans på roser for Rashford, men nå er det altså på høy tid at Solskjær får liv i bøllegutta sine. Rashford får generøse 2.50 i målscorerodds, og det blir spennende å se om den unge troppen skjønner alvoret i tabellplasseringen de befinner seg på.

Magefølelsen
Det er noen morsomme raringer du kan prøve deg på hvis du føler for å gå en alternativ vei, men som det ikke ligger så mye fornuft i grunn for å velge.

Sheffields rekordsignering Rhian Brewster er bekreftet at vil få spilletid når klubben møter Fulham denne runden, og er i alle fall verdt en startplass hvis troppen din tillater det. Lovende Liverpoolprodukt som har slitt benker alt for lenge.

Det var mer enn bare flaks som gjorde at Aston Villa triumferte mot Liverpool i slutten av sesongens fjerde Premier League-runde, og både Ollie Watkins og Jack Grealish har vist enormt potensiale i sesongens åpningsrunder.

Calvert-Lewin befinner seg vel et sted midt mellom fornuft og følelser, og kan med den formen han har vist kunne gjøre hærverk mot et svekket Liverpool-forsvar.

Likevel er FPL mer enn et spill, og med all heder og ære som er i spill er det viktig å holde seg fattet og rasjonell for å komme seg gjennom hele sesongen i god behold. Etter den tidlig antydede, dog sent rapporterte skaden på Kevin de Bruyne blir et ellers relativt fantasy-attraktivt City-lag merkbart svekket av hans fravær.

Fornuften peker i tvil mot Spurs-gutta, selv om det føles som de bare leverer annenhver kamp.

Den tryggeste av de aktuelle er vel Kane, men den mest spennende er Son.

Salah er et verdig alternativ om du ikke har noen av de hvitkledde fra London på fantasylaget ditt.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds