Kapteinvalg runde 16

Det er drøye fjorten timer mellom siste fløyteblås i runde 15, og runde 16 skal blåses i gang. Med andre ord er det knapt med tid for å reflektere og vurdere før overgangsvinduet for gameweek 16 stenger.

Runden som i alle fall preget London by med mer rød- enn blåskjær gjør tvilsomme kandidater enda mer tvilsomme. Heldigvis finnes det noen åpenbare kapteinvalg i kampprogrammet.

Harry Kane
Tottenham møter Fulham i runde 16. Et Fulham-lag som ennå ikke har vist noen ordentlig snert burde være grei biff for Mourinho, som leder et Spurs-lag som er med i teten på prestasjonsforventninger.

Det er ikke helt godt å si hvordan man skal bevege seg i romjulsprogrammet, og etter Salah ble hvilt i runde 14 er det skummelt å peke ut noen som helst som bunnsolide kapteinvalg. Likevel skal Kane være enda mer motstandsdyktig mot benk, selv om det kan friste i det tette kampprogrammet å gi enda en unggutt spilletid for Mourinho.

Begge Spurs-gutta har roet seg betraktelig på xG-målingene, og selv om det varierer fra uke til uke er det ikke i skrivende stund essensielt å ha både Kane og Son lenger. Står likevel foran det som muligens er sesongens enklest kamp, når de nå skal ta imot Fulham hjemme.

Bunnlagene har lært å sparke litt fra seg den siste måneden og ingen kapteinvalg er for øyeblikket sikre. 1,93 er oddsen du får for Kane-scoring på Unibet.

Salah
Etter Kevin De Bruyne spilte seg til ingenting annet enn 90 minutter og clean sheet var det mange fornøyde fantasymanagere som gledet seg til å se Salah hente det som føltes som kunne bli tresifret poengavkastning. Det skulle bli en enda mer kjedelig skjebne for Salah, som ikke engang fikk clean sheet-poenget.

En skikkelig irriterende runde for mange. Likevel er det sjeldent Salah blanker mer enn én runde om gangen, og sånn sett er det ikke slik at han er et dårlig kapteinvalg på grunn av blanken forrige runde.

Spiller på bortebane kommende runde, hvor formen har vært tvilsom. I alle fall mer tvilsom enn den uslåelige hjemmeformen. Newcastle er vertene den kommende runden, en kamp hvor Salah ikke har for vane å få de mest avsindige poengavkastningene.

Grusomt lave 1,71 er oddsen for Salah-scoring, og er du fornøyd med ett mål på kapteinen din skal du kunne hvile greit med å gi kapteinbåndet til Salah denne runden.

Bruno Fernandes
Portugiseren som statistisk sett bærer hele Manchester United-angrepet, slutter ikke å skape fantasypoeng. Kommer fra to sterke kamper med tosifret avkastning. Morsom spiller å se på, og begynner i rekordfart å bli et alternativ like sikkert som Salah og Kevin De Bruyne har vært i tidligere sesonger.

2,43 er oddsfasit for Bruno hos Unibet denne runden. Er så god med pasningsfoten at det er ikke bare scoringene til Bruno som gjør ham til en så god kapteinkandidat. Endelig begynner flere i laget å finne god form, og Rashford kan være et like godt valg om du har ham, og ikke Bruno, på fantasylaget ditt.

Konklusjon
Her gjelder det å holde tunga rett i munnen og hodet kaldt, og gjennomsnittlig burde det være cirka like mye som taler for hver av denne ukens kandidater. Valget denne uka er så jevn i undertegnedes øyne at det kommer ned til om du liker «form or fixture».

I så fall står det mellom Bruno og Kane. Lykke til!

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds