Kapteinvalg runde 28

Vi møter runde 28 med selvtillit etter at samtlige tre utpekte kandidater fra forrige kapteinvurdering endte opp på drømmelaget. Det var gode grunner for å føle seg snytt for poeng da Mahrez sto med to poeng etter kampen mot Manchester United. Etter Kane rakk å notere seg for storeslem, slo Mahrez tilbake mot Southampton og ble kongen av runde 27.

Her kommer de vi har mest tro på til runde 28.

Riyad Mahrez
Først og fremst må det sies at Mahrez fortsetter å fungere som en slags diff. Bare de mest vågale valgte å ta ham inn til den nå tilbakelagte runde 27, og før runde 28, med kampløse runde 29 i vente, føles det korttenkt å signere ham nå.

Likevel har Mahrez startet åtte av de ni siste ligakampene Man City har spilt. Fra de siste seks kampene han har spilt fra start har han et poengsnitt på 8.83 poeng, og over samme periode har han spilt seg til å være City-spilleren med flest skudd i motstanders sekstenmeter.

Mahrez overpresterer xG-indeksen hans. På samme måte som Kevin De Bruyne forrige uke ble nevnt som en god signering på grunn av hvor mye han underpresterer, kan det være motsatt løsning som må brukes på Mahrez. Med andre ord insinueres det at det kan være lurt å selge Mahrez før runde 28, men det føles likevel vanvidd.

Manchester City spiller borte mot Fulham den kommende runden, en kamp som ikke nødvendigvis spiller seg selv. Det at Fulham nå spiller fotball av høy kvalitet gjør det uansett usannsynlig at det er noen svekket Man City-stall som reiser til Craven Cottage lørdag kveld.

Harry Kane
London-derby står for tur når Spurs besøker Emirates søndag ettermiddag. Harry Kane var én av flere Tottenham-spillere som leverte varene i forrige runde. Gitt at det ikke oppstår noen skadeproblemer i Europaligakampen som spilles torsdag kveld, er det dermed flere fornuftige kapteinvalg fra det hvitkledde London-laget.

Tallene som ligger bak Tottenham-angrepet forteller litt av hvert, og angrepsspillerne Harry Kane, Heung-Min Son og Gareth Bale briljerer på hver sine måter.

Son produserer flest sjanser og skaper oftest store sjanser, men stiller klart svakest på mengde egne sjanser foran mål.

Bale har flest skudd i motstanders sekstenmeter, har oftest store sjanser, og xG-indeksen hans forteller at han burde være den som får flest målpoeng av de tre.

Kane er ikke best på noen av disse statistikkene, men ligger sabla tett på statistikken for store sjanser, og er mye nærmere Bale enn Son på skudd i motstanders sekstenmeter.

Se an skadestatus etter torsdagen før du gjør noe drastisk. Bale er fortsatt ikke selvskreven i PL-oppstillingen, men det ville vært smått sjokkerende om han ble benket uten grunn i helgens derbyoppgjør.

Bruno Fernandes og Luke Shaw
Tallene den begavede portugiseren Bruno Fernandes har produsert over de siste fem kampene, sammenliknet med hvordan han tidligere i sesongen har levert, er triste. Han bruker nesten dobbelt så mange minutter på å skape sjanser, og utviklingen er enda verre for antall store sjanser skapt.

Mengden skudd han har i motstanders sekstenmeter er nesten halvert, og mens han frem til de fem siste ligakampene hadde 111 minutter som gjennomsnittlig forventet tid mellom hvert målpoeng, viser tallet for de fem siste 190 minutter.

Flere stoler fortsatt blindt på portugiseren, noe som kan ha med straffesparkansvaret å gjøre. La oss være ærlige om at han er en spiller av høyt kaliber, men han takler motgang dårlig. Han takler det med sinne og frustrasjon, gjerne mot egne spillere.

Møter et beinhardt West Ham-lag, som styres av en manager med historie på Old Trafford. Mens Bruno Fernandes blir et valg mange føler seg trygge på, ligger det en spennende differential i Luke Shaw.

Over de siste seks fantasyrundene scorer Shaw høyest blant alle forsvarsspillere på sjanser skapt, og bare Raphinha har skapt flere sjanser på tvers av posisjoner.

Manchester United sine rene bur har vært vanskelige å forutse så langt denne sesongen. Seks av totalt ti har kommet mot tradisjonelle topp seks-klubber. Likevel kan det være verdt det å gi båndet til Shaw, som mest sannsynlig har formsterke Dean Henderson bak seg i mål.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds