Kapteinvalg runde 30

Runde 29 var brutal. Med et snitt på 25 poeng skulle man gjerne sett spillere som Son og Bale få minutter samt belønne de som la sin lit hos dem. Runde 30 blir forhåpentligvis mer action-fylt, her er våre forslag til hvilke enkeltindivider som kan sende deg oppover rangstigene på fantasy.

Bamford (£6.7) & Raphinha (£5.7)

Leeds møter Sheffield United i runde 30. Motstanderen veier tyngre enn formen til Leeds, og det er hovedsakelig på grunn av Sheffield Uniteds tafatthet at Bamford og Raphinha blir så gode kandidater som de blir.

Om man skulle laget et ligasystem på hvem som har de dårligste underliggende tallene, så ville Sheffield United ligget helt på bunn, der også. Klubben har i løpet av de siste fire kampene sine i snitt tillatt motstander 4,8 store sjanser, og står med en baklengs-xG på 2,7. Altså kan du forvente store Leeds-sjanser, og mest sannsynlig to mål eller fler.

Sheffield United er også tabelljumbo hvis du ser på individuelle feil som leder til sjanser. De siste fire kampene har det blitt tydelig at klubben ser ut til å ha gitt helt opp. Dette gjør det attraktivt å se på Leeds-spillere som kapteinvalg, i og med at de gjør det best mot lag lengre ned på tabellen. I de ni kampene de har spilt mot nedre syv lag denne sesongen, har de scoret i gjennomsnitt 2,56 mål.

Disse tallene gjør at Leeds er favoritt blant bookmakerne til å score mer enn 2 mål denne Premier League-helgen. Akkurat hvem som scorer målene får Snåsamannen bryne seg på, men tallene skal i alle fall ha det til at Raphinha og Bamford er gode kandidater. Bamford kan få straffeansvar oppi Klichs koronasituasjon, men Raphinha blir foretrukken.

Raphinha har vært med på syv store Leeds-sjanser over de siste seks kampene. Til sammenlikning har Lingard vært med på fem, Jota 4, og Mount 2. Tallene skal ha det til at Raphinha oftere er involvert, og et tryggere valg. Likevel skal du ha greit med is i magen for å styre unna å ha Bamford på laget ditt denne runden.

Bruno Fernandes (£11.5)

Det skulle bli en vanskelig affære da Manchester United spilte mot Brighton før nyttår. Kampen som virkelig viste hva som hvilte i Brighton måtte bli gjenopplivet etter den ble blåst av, bare for at Bruno skulle score fra straffemerket etter en VAR-situasjon som ikke ble plukka opp umiddelbart.

Har ikke sett for mye trøkk i landslagspausen, og burde være frisk og fin for spill i runde 30. Når Brighton kommer på besøk på Old Trafford burde Solskjær skjønne at uavgjort eller tap mot Brighton ikke kan virke så fortjent som det gjorde forrige kamp.

Bruno har sett en dupp i tallene sine, og leverer betydelig dårligere underliggende tall enn hva han gjorde på starten av sesongen. Mindre sjanser i motstanders sekstenmeter og lenger tid mellom hver målinvolvering er fasit etter årsskifte.

Det er likevel selvsikre tider for de røde djevlene, og om du så har Fernandes på laget ditt er kampen som spilles denne helgen en av de kampene du burde kunne forvente mest fra ham i.

Harry Kane (£11.6)

De beste tallene Tottenham har produsert, har skjedd med både Bale, Son og Kane på banen. Nå er Son usikker, og forrige Premier League-kamp ble Bale hvilt selv om han var frisk for spill.

Harry Kane fikk likevel spille, og ble belønnet med nettkjenning i runde 29. Med Son usikker blir det for usikkert å gi ham noe bånd, noe mange managere er enig i. Son er i skrivende stund den mest solgt spilleren i vinduet til runde 30, og Bale er nummer to.

Kane er standardinventar i kapteindiskusjonen. Det blir for mange et spørsmål om hva man vil oppnå i sesonginnspurten, og Kane kan bli et for kjedelig valg for noen. Mot Newcastle burde det være mulig å hente målpoeng, men så skal man heller aldri avskrive lagene som nå kjemper om å holde seg oppe i det gode selskap.

Sånn sett er det ikke nødvendigvis gitt at Spurs kommer til å kjøre over Newcastle, men for spissen som vurderes kjøpt av noen av verdens største klubber, burde det være mulig å finne veien til målpoeng mot tannløse Newcastle.

Diogo Jota?! (£6.7)

Fantasysesongene har som regel en spiller eller to som rett og slett er underpriset. I år vil mange si disse er Raphinha og Jota.

Jota har vært et lyspunkt i den ellers bekmørke Liverpool-sesongen, og etter han har storspilt i landslagspausen kan det være verdi i å hente ham før Liverpool møter Arsenal denne helgen.

Liverpool, som på dette tidspunktet muligens må bestemme seg for enten å satse på CL-kvalifisering gjennom Premier League, eller Champions League-seier, kan tenke det samme. Hvile Jota nå – og heller la ham være ved fulle fem mot Real Madrid til den kommende midtukekampen?

Muligheten er der.

Jota blir vel for en differential å regne, og er kanskje mer aktuell for bare en overgang enn kapteinbånd. For hva det er verdt er han i alle fall i form og billig.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds