Kapteinvalg runde 33

Runde 33 spilles uten Manchester City og Tottenham Hotspur. For mange vil dette føre til ekstreme midler på benk, med mindre du er av risikotagende art – eller har planlagt rundt den lille nøtten.

Det er likevel flere gode kandidater til kapteinbåndet den kommende fantasyrunden. Her er våre utvalgte.

Jamie Vardy og Kelechi Iheanacho
Det har vært vanskelig å forholde seg til Leicester-spiss Jamie Vardy denne sesongen. Etter alt superligapratet har samtlige involverte klubber båret preg av nettopp å være preget. I deres plass steppet Leicester inn og leverte en maktdemonstrasjon mot West Bromwich torsdag kveld.

Uregelmessighetene gjør det vanskelig å signere ham, og han har vel så ofte sett tafatt ut som han har sett knallbra ut denne sesongen. Med playmaker James Maddison tilbake ser det ut til at Leicester graver seg ut av den lille krisen de opplevde med skadeproblemer på Barnes, Maddison og Justin.

Har du ham på laget ditt er han likevel en åpenbar kandidat til kapteinbåndet. Leicester spiller hjemme mot Crystal Palace, og kampen finner sted så sent som mandag kveld. Med andre ord er restitusjonen garantert, og det burde være plenty med tid til å gå bygge opp mer selvtillit for engelskmannen.

Vardy har god målpoenghistorikk mot Palace, og Crystal Palace har sluppet inn fire mål de to siste kampene de har spilt mot topplag, dersom du regner Tottenham som et topplag.

Iheanacho er den mest signerte spilleren til runde 33, med god grunn. Flere vil si spissmakkeren til Vardy ble snytt for en assist mot West Brom, og de tar ikke feil. En rar slags systemsvikt gjorde dog at han «bare» noterte seg for scoring, selv om han skulle stått med 10, og ikke 6 poeng.

xG-messig er Iheanacho langt foran Vardy, og tallmessig har Iheanacho mye bedre tall for skudd, med Vardy klart best på nøkkelpasninger. Det føles som et valg mellom ketsjup og sennep, og begge to er definitivt «good shouts».

Mason Greenwood
Det mest spennende kapteinalternativet denne uka er Mason Greenwood. April-tallene hans viser 0,95xG90, med 5,54 skudd per 90 minutter. Til sammenlikning viser lagkamerat Marcus Rashfords indeks 0,19xG90, med 1,92 skudd per 90 minutter.

Det unge talentet er i fyr og flamme, og har bevist at han kan gjøre hærverk mot etablert forsvar, selv etter sent innhopp.

Mens tittelhåpet fortsatt er fysisk mulig for Manchester United har de ingen grunn til å roe ned på trykket. Når de nå besøker Leeds United på Elland Road for et tradisjonsrikt derby, er det lite grunn for å tro at hestekreftene på formsterke spillere som Cavani og Greenwood holdes tilbake.

Målfest kan forekomme, og da klubbene møttes på Old Trafford i høst endte det 6-2 i favør de røde djevlene.

Trent Alexander-Arnold
Liverpools høyreback fikk kanskje ingen plass i England-troppen, men han er pokker meg på god vei inn i mange fantasytropper. I skrivende stund har 211 589 managere allerede signert ham til runde 33.

Kampen han har i vente er en hjemmekamp mot Newcastle, en kamp som endte målløst da de møttes i Newcastles territorium i høst. For Newcastle er hver anledning en kritisk anledning for å karre til seg poeng, men Liverpool må virkelig skjerpe seg om de skal ha CL-spill neste år.

I et ellers grått Liverpool, er det ingen tvil om at en viss høyreback viser veien frem i mørket. Trent Alexander-Arnold står med 3 målpoeng på 3 kamper, og har notert seg 3 bonuspoeng i alle kampene.

Til tross for oddsen for at Liverpool klarer å holde rent bur er åpenbar, briljerer altså høyrebacken offensivt. Snittet på tre nøkkelpasninger per kamp er en nydelig pekepinn om at målgivende pasninger vil bli servert, og om det så går den veien er bonuspoengene gjerne med på kjøpet.

Konklusjon
Både Jamie Vardy og Kelechi Iheanacho frister som kapteinalternativer. Greenwood skulle gjerne fått båndet de siste rundene, og det er mulig formen er kortvarig. Leicester, derimot, så virkelig bra ut mot West Brom.

«Fortune favors the bold», var det en klok person som sa en gang. I innspurten er det kritisk å holde tunga rett i munnen, og dersom du ikke ligger på ranken du vil ha, så kan det kanskje være spennende å gå for Greenwood.

Likevel er det mest fornuftige her å gå for en av Leicester-spissene, mot et Newcastle-lag som tidvis viser alt for godt at det ikke er uten grunn at de kjemper om å unngå nedrykk.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds