Kapteinvurdering GW10

Det er duket for sesongens tiende runde i engelsk toppdivisjon når Crystal Palace spiller mot Newcastle fredag kveld.

Sesongen som så langt har latt (feber)fantasier som United-nedrykk og Aston Villa-gull løpe løpsk slutter ikke å gi, og med to nybakte tittelkandidater – Lampard og hans Chelsea møter Mourinho og Spurs – er det en kritisk runde vi har i vente.

Det er vanskelig å bli klok på klimaet i år, hvor det så langt har variert fra runde til runde hvem du «må» ha på laget ditt.

Denne uka er det en aldri så liten rev som stikker av med den statistiske fordelen, men det finnes flere gode kapteinalternativer utenom Leicester-kavaleriet.

Manchester City

Allerede nå er det nok flere lesere som klør seg i huet av at ingen av City-spillerne stikker av med kapteinbåndet i vår analyse denne uka. Grunnen er Guardiolas uforutsigbarhet, enkelt og greit.

Med Agüero tilbake på benken er ikke Jesus bankers foran, i tillegg til at det tilsynelatende superenkle kampprogrammet kan gjøre at Guardiola benker diverse nøkkelspillere i frykt for skader.

Kevin De Bruyne er City-spilleren med høyest FPL-eierprosent. Belgieren har vist fine takter i innbyrdes oppgjør, og tallene vil ha det til at Kevin vs. Burnley betyr målpoeng.

Står med 0.45 xG90, og 0.42 xA90. Altså expected goals/assist per 90 minutter. Disse tallene er basert på hva han har fått til mot langt sterkere motstand enn hva de nå møter, så å regne med at denne øker etter kommende runder er ikke dum regning.

Sterling spilte 75 minutter i midtuka, men rekker å hvile beina før helgen. Har liksom ikke helt klaffet for ham så langt i år, men forhåpentligvis får han flust av muligheter mot et formsvakt Burnley-lag som har så alt for dårlig historikk på Etihad.

Kombinert får du 4.50 i odds på at både KDB og Sterling scorer, som kan være et morsomt spill.

Mohamed Salah

Etter den sikreste av de sikre pådro seg koronaproblemer og ga over halvparten av alle FPL-managere hodepine, er han nå friskmeldt og klar for å høste mer målpoeng. Møter et Brighton-lag som har tapt seg fullstendig etter en frisk sesongstart, og er et komfortabelt kapteinvalg om du har ham.

Salah er en ringrev i kapteinvalgsdiskusjonen, og det er ikke uten grunn. Liverpools høyreving har en xG90 på 0.74, og scoret like greit to mål sist gang lagene møttes på Falmer Stadium.

Om du beholdt Salah da det var usikkert hvor lenge han var ute ligger kanskje belønningen i helgens kamp mot Brighton. 2.02 på at Salah scorer mål er oddsfasit hos Unibet.

Jamie Vardy  

Det er et Fulham-lag som ut fra spilte kamper så langt aldri skulle rykket opp i det hele tatt som tar imot Leicester og «the Vardy party» på mandag.

Måtte høyere makter være med Scott Parker når han tar med troppen sin til King Power Stadium denne helgen. Har sluppet inn delt flest med opprykkspartner West Brom, med 18 nettkjenninger i feil ende.

Vardy har fra før av skyhøy xG90, og skal man tro tallene vil han score 1.11 mål denne helgen. I og med at det ikke er fysisk mulig å score 0.11 mål, virker den kommende kampen å være av så enkel motstand å regne at det kan bli både to og tre scoringer for reven over alle rever.

1.61 er oddsen du får hos Unibet på Vardy-scoring.

Valgets kvaler

For ikke å miste hodet fullstendig kan man ikke se på kapteinvalget sitt som dårlig, hvis tallene ligger til rette for at den utvalgte skal gjøre det bra – men at du likevel får dårlig avkastning.

Alt kan skje, og for alt vi vet er det Nick Pope som redder tre straffer og blir det beste kapteinalternativet i retrospekt.

Denne uka er det uvanlig mange fristende kapteinalternativer. Formsterke spillere som Calvert-Lewin og Bruno Fernandes har også fine kamper i vente.

Undertegnedes favoritt denne uka er Jamie Vardy, men holder du hodet kaldt og velger noen som helst av de nevnte i denne artikkelen burde du kunne hvile greit med valget.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds