Laganalyse: Brighton, Brentford og Crystal Palace

Brighton 

Brighton starter borte mot Manchester United før de møter Newcastle, West Ham og Leeds. 

En ganske fin start på sesongen for sørkystlaget. Brighton leverer habile defensive tall, og ligger på sjette plass når det gjelder innslupne mål, sjanser og skudd. Derfor synes jeg Brighton sine defensive assets kan vurderes. Helt bakerst finne vi for eksempel Robert Sanchez (4.5), som kan vurderes å være det beste alternativet i den priskategorien. Særlig siden Brighton har en så fin start på sesongen. I midtstoppertrioen foran Sanchez, så mener jeg Lewis Dunk (4.5) er det beste alternativet. Han scoret kun 1 mål i fjor, men hadde 5 mål året før, og er alltid en trussel på cornere, hvor han hadde sjette flest avslutninger med hode i fjor. Cucurella (5.0) må også nevnes, men han har vært linket til både City og Chelsea den siste tiden, så fremtiden hans er noe usikker. Ettersom Graham Potter endret til 3 bak på slutten av forrige sesong, har vingbackene blitt mer offensive, så Lamptey (4.5) kan igjen bli et alternativ, uten at jeg synes han kan vurderes med det første, da han leverer noe ustabilt.

Fremover på banen så hadde Brighton greie stats gjennom sesongen, med niende beste xG (54 mål), men dessverre ble det kun femtende beste uttelling med 42 mål. Alternativene så som så. Mac Allister (5.5) som hadde flotte stats i fjorårssesongen har spilt i en dypere rolle i pre-season, så han er mer uaktuell. Mens Trossard (6.5) har frekventert på venstre vingback, i tillegg har Mwepu (5.5) kun spilt 45 minutter i oppkjøringen. Helt fremme er det også uvisst hvem som starter, da Welbeck (6.5) , Maupay (6.5) og Undav (5.5) kjemper om 1-2 plasser. Jeg tipper Welbeck starter sesongen, men det er ikke noe vits å satse på et utrygt kort.

Topp 3:

  1. Trossard (6.5) – Leverer jevnt og trutt og endte på 141 poeng i fjor. Scoret også hattrick i forrige treningskamp.

  2. Sanchez (4.5) – Det beste alternativet av 4.5-alternativene av keeperne etter min mening. I tillegg har Brighton et bra kampprogram, så han er et fint alternativ frem til første Wildcard.

  3. Dunk (4.5) – Stabil spiller, som også kan score et par mål i løpet av en sesong.

Brentford

Brentford møter Leicester, Manchester United, Fulham og Everton i de første fire kampene. Det gjør spillerne deres, sånn halv-aktuelle.

Laget leverte veldig ujevnt gjennom sesongen. Midt i sesongen tapte de 9 ut av elleve kamper, men fikk et løft etter at Christian Eriksen ankom klubben. Men uansett leverte de midt på, både når det gjelder offensive og defensive stats. 

Nå har de også signert Ben Mee (4.5) og Aaron Hickey (5.0) til å forbedre forsvarsrekka. Brentford var også laget med nest flest mål fra forsvarerne (etter Chelsea). Trioen Pontus Jansson (4.5), Sergio Canos (5.0) og Rico Henry (4.5) scoret alle tre mål i fjor, det samme gjorde nyankomne Mee, mens Hickey endte på 5 mål i Serie A ifjor. Nå skal det nevnes at sistnevnte også kan bekle posisjoner på midtbanen. Helt bakerst finner vi målvakt Raya (4.5), men jeg ville vært litt obs på han, ettersom Brentford i løpet av sommeren har signerte den Albanske landslagskeeperen Thomas Strakosha (4.5) fra Lazio. 

Lengre fremme på banen har Josh Da Silva (4.5) fått flest minutter av samtlige spillere, noe som kan føre til at han er en av billigspillerne vi kan ha på benken. Han var en viktig brikke i opprykkssesongen, men slet med skader ifjor. Wissa (5.5) har også hatt en god pre-season, og avsluttet sesongen bra, så han er også et alternativ til de som trenger en i 5.5-klassen. Det kan også nevnes at danske Christian Nørgaard (5.5) endte på 7 målpoeng forrige sesong.

Helt fremme finner vi duoen Ivan Toney (7.0) og Brian Mbeumo (6.0). Jeg liker begge alternativene. Toney er en talisman for Brentford, og tar også straffene. Han endte på 17 målpoeng i fjor, og hadde sjette høyeste xG av spissene, og høyeste xA. Mbeumo endte på 4 mål og 7 assist, så jeg synes Toney er verdt millionen mer, selvom jeg synes Mbeumo er et fint alternativ i hans prisklasse.

Topp 3:

  1. Pontus Jansson (4.5) – Fin pris. Alltid farlig på cornere, og endte på 3 mål i fjor.

  2. Josh DaSilva (4.5) – Ene og alene med grunnet prisen. Leverte 9 målpoeng i opprykkssesongen. Om han spiller er han en fin spiller å ha på benken.

  3. Ivan Toney (7.0) – Hadde en fin sesong i fjor. Svært delaktig fremover på banen og på straffer. Jeg tror det skal mye til for at han skuffer til den prisen.

Crystal Palace

Crystal Palace møter Arsenal, Liverpool, Aston Villa og Manchester City de første fire. Kanskje det vanskeligste åpningsprogrammet av samtlige lag. 

Jeg synes rett og slett det åpningsprogrammet gjør de fleste Palace-spillerne uaktuelle. Men det skal sies at Palace hadde veldig fine underliggende defensive tall. De slapp faktisk til nest færrest store sjanser av samtlige lag forrige sesong, og slapp til femte flest skudd. Forsvarere som Andersen (4.5) og Guehi (4.5) være aktuelle når kampprogrammet snur ved runde 5. Per dags dato mener jeg at kun Wilfried Zaha (7.0) er aktuell for de som vil ha en differensial, da han hadde en flott avslutning på fjorårssesongen med 8 mål på de siste 13 kampene. 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds