Liverpool: offer for egen suksess?

Regjerende seriemester Liverpool har møtt veggen – i skrivende stund ligger klubben på det som virker som en usikker fjerdeplass i Premier League. Det stjernespekkede laget har hatt maks uflaks, i alle fall hva gjelder skader.

Gutta som over de fire siste åra har målbundet både to og tre prinsesser er utslitt, og det er en nedstemt tone blant Scouserne – i alle fall de med rød som favorittfarge.

Selv om Liverpool FC absolutt har et bra nok lag til å klare topp fire, er de slettes ikke alene om å ha det. Med to seiere på siste ni ligakamper må det være lov å spekulere i hva som skjer om Liverpool fullfører sesongen utenfor topp fire.

De neste to ukene kan bli kritiske. På lørdag spiller Liverpool mot Leicester, og i midtuka møter de Everton. Everton ligger på syvende plass på tabellen – med tre poeng mindre enn Liverpool, dog to kamper til gode. Sånn sett er det alt annet enn utenkelig at det er byrival Everton som dytter Liverpool ned fra det gode selskap i topp fire.

Etter Liverpool gikk på et brutalt hjemmetap mot Manchester City var Jurgen Klopp fortvilet. Han snakket om hvordan laget har visst fra starten av sesongen at man må slåss for CL-plass, og bekreftet samtidig at de definitivt vil stå på for å jage hvem enn som skulle gå foran dem på tabellen.

Reklame:
Spiller du på liverpool-seier borte mot Leicester, vinner du 1085 kr om Liverpool vinner. (Odds: 2.17)

https://b1.trickyrock.com/ad.aspx?pid=33115502&bid=34206

For hva blir egentlig konsekvensene dersom det som ligger an til å bli en krisesesong fortsetter å gå ad undas?

Dersom det ikke blir Champions League-spill for Liverpool, vil dette bli dyrt i seg selv. Liverpool Football Club er en dyr klubb å drifte, og er avhengig av store inntekter.

Å spille Champions League-kamper generer enorme summer, og hadde det ikke vært for at Liverpool har vært fast inventar i mesterligaen de siste årene ville de aldri kunnet signert spillere som Thiago, Van Dijk og Alisson.

Det er flere grunner for hvorfor det er viktig med Champions League-spill. Blant klubbene som kan bli Erling Braut Haalands neste, er Liverpool stadig vekk nevnt. Dette er riktignok avhengig av at Liverpool tar seg sammen og begynner å likne på det laget de har vært over de siste tre årene.

En klubb som ikke konkurrerer i Champions League vil være uaktuelt for Haaland – med andre ord kan vondt bli verre om ikke Liverpool handler raskt.

Det er riktignok kjipe tider i flere klubber, og eksperter mener at januarvinduet kan ses på som et eksempel på det. Vinduet som går ned som et av de tørreste i historien var et resultat av usikre økonomiske tider i flere klubber, noe som understreker viktigheten av å delta i lukrative turneringer som Champions League.

Ingenting tyder på at Klopp vil få sparken, selv om det ikke måtte bli mesterligaspill neste sesong. Likevel er det tydelig at det er en preget Jurgen Klopp som styrer skuta på Anfield for tiden. Klopp har kontrakt frem til 2024, og Liverpool har lyst til å beholde ham også etter kontrakten utløper.

Likevel er det en felles forståelse med klubbstyret om at Klopp har lyst til å returnere som manager i Bundesliga før han pensjonerer seg. Om det så blir en plass utenfor topp fire i Premier League denne sesongen kan det bli en utløsende årsak for at han tar et hvileår, som han tidligere har sagt at han har lyst til å gjøre.

Sommervinduet ligger an til å kunne bli historisk, i alle fall hvis Liverpool tar en Abramovitsj og aktiverer pengepungen for å grave seg ut av problemene de sitter fast i.

https://b1.trickyrock.com/ad.aspx?pid=33115502&bid=36084

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds