Mer valuta for FPL-pengene enn noen gang blant forsvarerne

Vi fortsetter prisanalysen vår, og denne gang er det fjorårets topp 10 i forsvar som skal til pers. Sjeldent, om noen gang, har vi sett mer verdi blant forsvarsspillerne på fantasy. Det har også fpl-managerne fått med seg, og skal vi tro prognosene sålangt vil minst 2 av disse befinne seg på de aller fleste fpl-lag allerede fra starten av. De er dyre, men verdt hver eneste imaginære krone

Mer valuta for FPL-pengene enn noen gang blant forsvarerne

Det første som fanger oppmerksomheten i dette diagrammet er nok den abnormalt høye verdien til Reece James. Den skyldes rett og slett at Reece James fikk en shitload med poeng når han først spilte. 141 poeng på i underkant av 1900 minutter ble fasit. Hadde han opprettholdt det over en hel skadefri sesong ville han glatt ha knust TAA sin rekord på 210 poeng på en sesong. Her er det selvfølgelig mye “hvis og om”, og kanskje er James en skaderisiko også i år, men det er uansett en mann det er tøft å utelukke.

En annen ting det er verdt å merke seg er hvor mye høyere gjennomsnittlig verdi for forsvarerne ligger enn den gjorde hos keeperne. Her lå keeperne på rundt 0.75, mens nesten samtlige her ligger over 0.8. Det er bare Matty Cash og (såvidt) Cancelo som overraskende nok ligger under. Dette er fordi de var involvert i henholdsvis 38 og 36 ligakamper i fjor, og sånn sett kanskje “burde” fått enda mer poeng. Det er imidlertid viktig å ikke glemme at det også betyr at disse er blant de aller tryggeste i sine lag, noe som er ekstremt viktig på fpl, og kanskje særlig noe å tenke på når det kommer til City-spillerne.

Ellers kan vi også nevne at Robertson sanket flere poeng i minuttet enn Trent gjorde. På tross av dette vil nok eierandelen til sistnevnte holde seg ca på 5-gangeren helt frem til sesongstart, noe som kanskje er forståelig både mtp kortstatistikken til Robertson, samt en Tsimikas som banker på døra.

Mens vi snakker om spillere som banker på døra er det naturlig å nevne den snikende rotasjonen mellom Matip og Konaté i Liverpool. Selv om Matip ifølge statistikken ser ut som fin verdi selv til 6.0 er det naturlig å tro at han allerede har hatt sin beste fpl-sesong.

Da gjenstår bare midtstopperkvartetten Van Dijk, Laporte, Dias og Gabriel. De er alle synlig bevis på midtstoppere også kan være god verdi, særlig dersom de scorer et mål på dødball i ny og ne. Likevel er det svært få som historisk sett går for disse alternativene fra start. Erfaringsmessig kan de derfor få en gunstig prisvekst når fpl-managere begynner å kutte i forsvarsbudsjettet for å få råd til dyrere spillere i fremre rekker. Et godt eksempel er Laporte som gikk opp 0.5m i løpet av fjoråret.

Konklusjonen? Jo, den er nok at det blir verdi å finne blant premium-forsvarerne også i år. Man vet liksom hva man går til. Det kan godt hende at det finnes en 7.5-spiller på midten eller i angrep som potensielt KAN få mer poeng enn Trent, men lykke til med å finne ham. Det samme gjelder for så vidt når det gjelder å finne en mer eksplosiv fantasy-spiller til 6.0 enn Reece James.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds