Fantasy Premier League - Fantasytips og artikler

Nøkkelspillere og kapteinsvalg – Gameweek 26 Fantasy

 

Rundens tre nøkkelspillere: 

Riyad Mahrez

Raheem Sterling måtte ut med skade mot Tottenham, og går dermed glipp av helgas kamp. Det betyr at Riyad Mahrez er høyaktuell.

De siste fem rundene er det kun Salah og Traoré som har skapt flere store sjanser enn Mahrez. Blant midtbanespillerne er det bare Mohamed Salah og Heung-Min Son som har hatt flere avslutninger inne i boksen de siste fem kampene.

Mahrez har vært blant de mest eksplosive City-spillerne denne sesongen, og blant City-spillerne er det kun Kevin De Bruyne som har flere kamper med tosifra poengsum denne sesongen. Én av de kampene var mot nettopp West Ham, da Mahrez leverte tre assister og totalt 14 poeng.

Trent Alexander-Arnold

Ligaens beste forsvar møter laget som ligger helt nederst på tabellen. Liverpool har holdt nullen i ni av sine siste ti kamper. Offensivt er Trent fortsatt i en klasse for seg blant forsvarsspillerne i Premier League.

Ser på samtlige spillere uavhengig av posisjon, er det kun De Bruyne og Buendía som har produsert flere sjanser. Ingen lag har sluppet inn flere mål enn Norwich denne sesongen, så her er det helt klart muligheter for målpoeng også.

Sergio Agüero

Det er smått utrolig at Agüero ikke fikk med seg scoring forrige helg. Med sine seks avslutninger hadde han alene dobbelt så mange som hele Tottenham til sammen. De siste fire rundene topper Agüero tabellen både når man ser på scoringer, antall skudd, skudd på mål, skudd i boks og store sjanser. Risikoen for at han starter kampen på benken er selvfølgelig der, men han har nå startet tre av de fire siste kampene. Forrige gang Manchester City møtte West Ham kom Agüero inn som innbytter, og leverte likevel scoring.

Nøkkelspillere og kapteinsvalg - Gameweek 26 Fantasy

Rundens kaptein – Mohamed Salah

Egypteren har levert målpoeng i fem av sine seks siste kamper, og ser ut til å ha funnet igjen den gamle målformen. Hvis man sammenligner Salah med lagkameratene de siste fem kampene, er Salahs tall i en helt egen klasse. Med sine 20 avslutninger troner han øverst på skuddstatistikken. I tillegg er han på delt førsteplass med Firmino når det gjelder skudd i boks og store sjanser. Ingen er i nærheten av å ha skapt like mange store sjanser som Salah i denne perioden, og han har klart flest ballberøringer i motstanderens 16-meter. Da Liverpool møtte Norwich i høst, endte det med ett mål, én assist, to bonuspoeng og totalt 12 poeng for Salah.

Beste kaptein (diff) – Heung-Min Son

I Harry Kanes fravær er det Heung-Min Son som er nummer én i Tottenhams angrepsrekke. Det er han som skyter mest både totalt, på mål og inne i boksen. Sammen med Norwich er Aston Villa det laget som har sluppet inn flest mål, og de har kun holdt nullen i én av sine siste ti kamper. I snitt har de sluppet inn 2.3 mål per kamp i denne perioden. Hvis vi ser hele sesongen under ett, er det ingen lag som har sluppet til flere avslutninger mot eget mål enn Aston Villa.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds