Bekreftede overganger i Premier League 2022

Nørdehjørnet: Tall fra runden som gikk

Ok, da var årets første runde unnagjort. Noen er glade, andre særdeles skuffet. Noen vil gi opp Fantasy. Noen vil gi opp på generell basis. Men man skal visst ikke gi opp, man skal fortsette, som den alltids etisk riktige filmskaperen Woody Allen en gang sa, så er “90% of success just showing up.” Som i Fantasy betyr å følge med og utføre byttene for å gjøre laget bedre, runde for runde.

For de av dere som ikke gidder å nilese statistikk på utallige sider, så har jeg funnet frem noen av de viktigste tallene fra runden som gikk – Slik at du ikke trenger å gjøre det:

Lagmessig scoret disse tre høyest når det gjelder xG:

1. Manchester City 2.23

2. Wolverhampton 1.84

3. Newcastle 1.74

Når det gjelder lag som hadde høyest xGC altså for innslupne, så finner vi selvfølgelig disse tre lags motstandere: West Ham, Leeds og Nottingham Forest.

Jeg må si at Wolverhampton sine tall overrasket meg, og kan gjøre billigduoen Neto og Podence mer aktuell om disse tallene opprettholdes fremover. City sine tall var nesten som forventet, mens vi kan avvente og se om Newcastle klarer å prestere like bra når motstanden blir tøffere.

De tre som skapte lavest xG var Nottingham Forest med 0.28, Southampton med 0.48 og West Ham med 0.49.

Ufortjent Bournemouth-seier

Det kan også nevnes at Bournemouth som scoret to, kun fikk en xG på 0.59, mens laget de slo 2-0, Aston Villa hadde en xG på 0.66. Så personlig skal jeg gi min Villa-duo Cash og Bailey enda en sjanse, hjemme mot Everton til helgen.

Newcastle endte på hele 23 avslutninger, med 16 av dem innenfor 16-meteren. Tottenham havnet på 18 avslutninger, og overraskede nok hadde Manchester United tredje flest avslutninger denne runden med 17. 

På motsatt ende av skalaen finner vi igjen Forest, som kun avfyrte 5 avslutninger. Hvor West Ham og Bournemouth følger like bak med henholdsvis 6 og 7 avslutninger.

Haaland i en egen liga

Når det gjelder enkeltspillere troner Erling Braut Haaland øverst på xGI-statistikken, som involverer både potensiell mål- og assistinvolvering, med hele 1.74 i xGI. Bak han finner vi blant annet Gross og Mitrovic som begge havnet på 0.96. Det trekker selvsagt mye opp (0.76xG) at Haaland og Mitrovic tok en straffe hver. 

De mer overraskende funnene er at Ait Nouri i Wolves havner på syvende plass med en xGI på 0.76. Maddison i Leicester hadde flest avslutninger denne runden med 6, en mer en Haaland. Danny Welbeck var livlig for Brighton, og endte på 5 avslutninger. Nestemann på lista er høyreiste Dan Burn som fikk 4 avslutninger, hvor alle var innenfor sekstenmeteren. (Noen plasser står det at han er 2.01, andre steder 1.98, uansett er han høy). Fire avslutninger hadde også lagkameratene Saint-Maximim og Callum Wilson. Spillere som overraskende nok ikke fikk avfyrt et eneste skudd var Jamie Vardy, Jadon Sancho og Phil Foden.

Skuffende start for flere spillere

I motsatt ende av skalaen finner vi Harry Kane som kun fikk en xGI på 0.25, selv om Tottenham endte på fire mål. 53 spillere hadde høyere xGI enn Kane, inkludert fem innad i Tottenham. Av andre spillere som skuffet, kan Bruno Guimaraes i Newcastle nevnes, som kun endte 0.15 i xGI, da han ble trukket lengre bak på banen enn han spilte i vårsesongen. Gabriel Jesus endte på 0.23. Og selv om han endte på scoringslisten, så endte Rodrigo i Leeds kun på 0.16 i xGI, så vi trenger ikke å hoppe på Rodrigo-toget med en gang. Backene i Aston Villa var også lite involvert fremover, og Matty Cash fikk en xGI på kun 0.07, samme som Joao Cancelo. Like bak Alexander-Arnold som endte 0.09.

Vingbackene var ikke så livsfarlige foran mål som vi spådde før helgen, men vi kan roe oss litt da 37 runder gjenstår.

Dødball-spesialistene

Så er det mange som har spurt: Ja, men hvem tok cornerne? Jo, det skal jeg fortelle. Duoen som tok flest cornere var Reece James (såkalt Vingback!) og Son, med hele 13. Det kan også nevnes at Andreas Pereira tok samtlige av Fulham sine fire cornere. Noe som er greit å vite da de blant annet kan havne på hodet til våres alles kjære Mitrovic.

Trippier tok ikke så overraskende, de fleste cornere for Newcastle. Han fikk også lov til å prøve seg på det direkte frisparket de fikk tildelt. Det samme gjorde Martin Ødegaard, Reece James og billigspissen Sam Greenwood.

Dette var utvalgt statisfikkfunn fra årets første runde. Statistikken er hentet fra FantasyFootballScout sine hjemmesider. Om det er noen forslag til type statistikk jeg skal grave frem til neste gang, så gjerne sleng inn en kommentar i kommentarfeltet på Facebook.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds