Øyvinds wildcard-lag – Fantasy Gameweek 5

Så var det den tida på året igjen. Tid for å sprette korken på det første wildcardet. Undertegnede er på ingen måte 100% sikker på at timingen er rett, men det føles godt å ha full frihet til å gjøre så mange bytter man bare vil. Diskusjon rundt wildcardet kan du høre her, fra 22:40 og utover.

Hvorfor wildcard i Gameweek 5?

Jeg har alltid vært fan av å kjøre et tidlig wildcard når overgangsvinduet er lukket og 11-erne har satt seg. Vi har også begynt å se litt konturer av hvordan sesongen kommer til å se ut mtp formsterke lag, og vi har dessuten fått annonsert årets første doble gameweek (om enn ikke SÅ spennende, men vi kommer tilbake til det).

Hovedgrunnen til wildcardet er imidlertid at jeg hadde et forsvar og angrep jeg følte trengte opprydning. Ut forsvinner spillere som Pickford, Joao Pedro og Divin Mubama, og inn kommer f eks Udogie og Alvarez. Dessuten føles det ikke veldig skummelt å wildcarde nå, da de fleste fpl-spillere snakker om å wildcarde innen runde 10 uansett. All erfaring tilsier at timingen på wildcard nummer 2 som regel er viktigere enn wildcard nummer 1.

Øyvinds wildcard-lag - Fantasy Gameweek 5

Koko-valg på keeperplass

Det første navnet på blokka på keeperplass er Alphonse Areola, som ser ut til å ha tatt plassen fra Fabianski på permanent basis. Han blir nok ofte mitt førstevalg, derfor har jeg råd til å ha et litt mer koko-valg på den andre plassen – Thomas Kaminski er eid av 0.2% av spillet, og er en enorm joker i så måte.

Man kan jo argumentere for at det er galskap å gå fra Pickford til et annet lag som sliter voldsomt defensivt, men det føles litt bingo å velge 4.5-keeper i år. Det at mange ser til Leno som et godt alternativ sier jo sitt, da Fulham har høyest xGC i ligaen. (forventede innslupne mål) I tillegg til at Luton har pene kamper i runde 5 og 6 kommer det jo også en dobbelrunde i runde 7, og det er jo denne som er hovedgrunnen til at man ser til Kaminski som et lav-risiko valg til den runden.

I forsvar er det langt færre overraskelser. Estupinian får beholde plassen til tross for tøft kampprogram, rett og slett fordi han er så enormt offensiv (høyest forventede involveringer blant forsvarere). Det samme argumentet gjelder Ben Chilwell som fungerer nærmest som en angrepsspiller for Chelsea, om enn noe ineffektiv. Matty Cash reddet meg i runde 3, og får sitte på videre på ferden.

Inn kommer imidlertid Destiny Udogie som nærmest ser ut som en must have fra Spurs. Prisen forsvarer også at han kan benkes i tøffere kamper. Jeg sliter litt med å kaste meg på Newcastle i år, men smått målfarlige Fabian Schär har fått den siste plassen (mulig det blir Botman isteden hvis han er klar).

Det gjør at jeg kan kjøre følgende 3 av 5-rotasjon de kommende ukene:

Runde 5: Udogie (SHU) – Chilwell (bou) – Cash (CRY)
Runde 6: Estupinian (BOU) – Chilwell (AVL) – Schär  (shu)
Runde 7: Chilwell (ful) – Schär (BUR) – Estupinian (avl) / Cash (BHA)
Runde 8: Udogie (lut) – Chilwell (bur) – Cash (wol)
osv osv..

Formsterk midtbane med én joker

Mest populære bytter gameweek 4

Midtbanen har blitt fokalpunktet for mange denne sesongen, og undertegnede putter også store deler av budsjettet sitt inn her. Heung-Min Son får selvfølgelig være med videre, og jeg vurderer også å cappe han i runde 5.

Han slår følge med Maddison, da jeg tror denne duoen kan bli dødelig hele sesongen gjennom (kommer garantert ikke til å ha dobbelen gjennom hele sesongen tho).

Mbeumo er selvskreven, det samme er Saka for de fleste, og jeg tør ikke gå uten en spiller med over 60% eierandel med mindre jeg har skikkelig tro på at det går dårlig.

Jokerplassen på midtbanen går imidlertid til Bruno Fernandes. Det er ikke et SÅ radikalt valg, men det er jo mange som tar han UT denne runden, derfor føles det litt spesielt å hente han inn. Men jeg tror at United kan straffe Brighton litt på kontringer, og United har kampprogrammet til å snu formen etter Brighton-kampen. Bruno har 3.76 xGI, tredje høyest blant midtbanespillere. Høyere enn f eks Maddison og Salah.

Vi prøver å padle litt mot strømmen, for å se om vi finner en fin bølge. Jeg vurderte også lenge å kjøre dobbel United, men har klart å snakke meg selv ut av det.

Dobbel gameweek-fristelse på topp

Øyvinds wildcard-lag - Fantasy Gameweek 5

To relativt straight forward valg på topp med Haaland og Alvarez, så derfor velger jeg å snakke litt mer om mitt tredje valg på spissplass – Carlton Morris. For dette er jo definisjonen av å overdrive betydningen av dobbel gameweek, er det ikke det da? Dette stinker jo Emmanuel Dennis a la 21/22 lang vei. Men jeg har ikke tenkt å cappe Morris i den dobbelrunden, jeg synes bare det er artig å ha en talisman fra et lag som har dobbelrunde, og en MEGET pen en sådan.

Hvis Luton skal ha noe som helst håp om å holde seg oppe, så MÅ de klare å score mål på Burnley og Everton. Jeg tror dessuten at dette kommer til å bli en meget populær overgang i runde 7, og på denne måten sparer jeg meg for å låse et planlagt bytte inn mot den runden.

Morris er billig nok til å benkes, noe jeg faktisk kommer til å gjøre borte mot Fulham. Det “verste” som kan skje er at han scorer, men det er ingen som har han på laget enda uansett. Et slikt utfall kommer bare til å styrke hans prospekter i runde 7.

Jeg har vært mange runder frem og tilbake om det er verdt å ha spillere fra den dobbelrunden i det hele tatt, og det koker igrunn ned til at da jeg først har aktivert wildcardet uansett, så kan jeg leve litt med å kjøre to lavrisiko-spillere som kan settes på benk senere.

Farlige fravær

Til slutt har jeg lyst til å nevne et par spillere jeg har valgt å gå uten, for eksempel Nicolas Jackson og Mohamed Salah. Førstnevnte er bare forbigått av Haaland på xGI, og føles dermed farlig å gå uten. Men selv om Jackson involverer seg mye i spillet og kommer til store sjanser, synes jeg han har mye å gå på når det kommer til den siste, avgjørende touchen.

Selv ikke det målet han scorte mot Luton var av det overbevisende slaget, og han har noen hårreisende bommer som gjør at jeg ønsker å se litt mer før jeg tør å inkludere ham. Utelukker imidlertid ikke at Alvarez kan bli til Jackson hvis det skulle snu.

Salah gjør det også vondt å gå uten, men det er rett og slett for mange ofre som må gjøres for å komme seg dit. Jeg må fort selge minst 2 av Son, Saka, Maddison og Bruno får å få råd, og det er rett og slett ikke verdt det når jeg ikke vurderer å cappe Salah før tidligst runde 9. Jeg har imidlertid nok penger i midtbanen til at det ikke er helt umulig å få han inn på et senere tidspunkt.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds