Prisanalyse – Vanskelig å finne dårligere verdi enn Harry Kane

Vi har ankommet den siste lagdelen i prisanalysen vår, nemlig angrepet. Ikke overraskende er det enormt sprik i verdi her, og dessuten mer rotasjonsfare blant de aller beste enn det er i noen annen lagdel. La oss ta en titt på hva vi har å jobbe med:

Prisanalyse - Vanskelig å finne dårligere verdi enn Harry Kane

Enormt sprik i verdi her altså. Vi kan først nevne den store elefanten i rommet, nemlig Harry Kane. Hvordan i all verden kan mannen som fikk desidert flest poeng av alle angriperne i fjor gi så dårlig valuta for penga? Jo, svaret er selvfølgelig at Kane stort sett spiller 90 minutter hver eneste kamp, og er enormt dyr. Likevel ble det “bare” 17 mål i fjor. Ja, for vi må faktisk nesten forvente 20+ mål på spillets beste angripere. Det må gjerne kalles en brannfakkel, men det er faktisk vanskelig å finne dårligere verdi enn vi gjør hos Harry Kane, når vi kun ser på hva han leverer per 90 minutter. (Dette er selvfølgelig kun matematisk, ikke forfatterens personlige mening)

Når det er sagt er det svært få blant denne gjengen som er tryggere på spilletid enn nettopp Harry Kane. I Liverpool har Jota fått ytterligere konkurranse om spissplassen i Darwin Nunez, og han har dessuten fått ny posisjon sammenlignet med i fjor. Verdien som midtbanespiller ville fortsatt vært skyhøy som midtbanespiller, men antall poeng er justert for posisjonsendringen hans. Vi må vel også erkjenne at ett poeng færre per mål, samt ingen poeng for å holde nullen, begrenser Jotas appeal noe. Dette gjelder også Brentfords Bryan Mbeumo, som har fått sine poeng justert for posisjonsendring.

Rotasjon og ikke minst skadehistorikk er også en case hos ringrevene Ronaldo og Vardy. Erik Ten Hag har allerede erklært at Ronaldo ikke nødvendigvis får noe klippekort i laget (hvis han i det hele tatt blir værende), mens Jamie Vardy kanskje begynner å kjenne alderen ta ham igjen. I fjor ble det bare 1800 minutter på fpl-favoritten, men det var heller ingen angripere som leverte flere poeng per minutt enn Vardy gjorde i fjor.

Er du mer glad i “slow and steady” når det kommer til angriperne kan du gå for trygge førstelagsspillere som Watkins, Toney eller Antonio, men de fleste øyne er helt klart rettet mot “shiny new toys” i Erling Braut Haaland, Gabriel Jesus, Richarlison og ikke minst Darwin Nunez.

To av disse har fartstid i ligaen fra før, men skal prøve seg i en ny klubb. Gabriel Jesus er foreløpig valgt av rundt 60% av fpl-managerne, og kan dermed bli en skummel mann å gå uten. Det samme gjelder Erling Braut Haaland, som er den mest valgte spilleren på hele spillet per nå. Bruker vi tallene fra Bundesliga er han også meget god verdi, og scorer langt høyere på scoringer per 90 enn f eks Harry Kane. Richarlison er suspendert på starten av sesongen og kommer neppe til å få en eierandel å snakke om, mens Darwin Nunez er en mann som har gått langt under radaren hos de fleste. Det til tross for at han leverte 1.15 mål/90 minutter og selvfølgelig er enorm verdi til “bare” 9.0 millioner.

Nunez er nok oversett fordi fpl-managerne ønsker seg andre, “tryggere” Liverpool-spillere, samt Klopp sitt rykte for å gi spillere en tilpasningsperiode når de kommer fra andre ligaer. La det likevel være klinkende klart at hvis Nunez leverer lignende tall som i den portugisiske ligaen blir han definitivt en mann å følge med på denne sesongen.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds