Runde 29 – free hit

Det har lenge vært snakk om grusomme runde 29. Runden som står for tur starter med en kabal av et overgangsvindu, og det begynner å bli tynt om chipsene i de fleste klubber. Likevel er det flere som har valgt å spare free hit-chipen til nettopp runde 29, og her kommer vårt forslag til hvordan å sette opp laget ditt dersom du bruker denne chipen.

Robert Sánchez (£4.5): Brightons sisteskanse har reddet sytti prosent av skudd på mål han har møtt som Brighton-keeper, og har gode sjanser for å holde nullen i tillegg. Har ikke notert seg for de største poengsummene innledningsvis, men står med gode redningstall, uansett.

Brighton spiller hjemme mot Newcastle, og møter med det et av de mest tannløse lagene i ligaen. Gjestene er kraftig preget av skader på angrepsspillerne sine, og Sanchez burde være en enkel måte å få clean sheet-poeng på. Prislappen er ikke helt feil, heller.

Lewis Dunk (£5.0): Flere managere har kikket på Dunk over de siste par tre overgangsvinduene. Fasiten hans ser ut til å være enten rent bur eller scoring, og i en gameweek med flere usikre valg er Dunk klink. Spiller i likhet med Sanchez mot Newcastle, og skal uten de største problemer klare å holde rent bur – eller score et mål.

Stuart Dallas (£5.1): Leeds’ rene bur mot Chelsea forrige helg var nok ikke på de fleste tippekuponger, men det ble likevel fasit. Et lag i svingende form med lovende tendenser er likevel status i flere av lagene som spiller kamp i den kommende runden. Med scoring for bare et par runder siden er Dallas mer enn velkommen.

Det er skummelt å skulle investere for mye i Leeds-forsvaret denne runden. Da Fulham spilte mot Leeds i høst, ble stillingen 4-3 til Leeds. Om det blir tilfellet også denne kampen, er Dallas forhåpentligvis hvert fall med på målpoenglista. 

Sergio Reguilon (£5.5): Tottenham-backen har aldri innfridd til prislappen sin etter han ble implementert i fantasy. Gode perioder etterfulgt av perioder uten spilletid og skadeproblemer er hverdagen Reguilon har måttet ta til takke med. Føles nå som den enkleste inngangen i Spurs-forsvaret som også har offensivt avkastningspotensiale.

Spiller mot Aston Villa i runde 29, og har uten Grealish på banen bedre odds til å holde nullen enn om han hadde vært frisk.

Gareth Bale (£9.6): Tottenhams høyreving Gareth Bale er med i free hit-forslaget. Det var skuffede managere som signerte ham til kampen mot Arsenal, men forhåpentligvis var det en kortvarig formdupp. Han så ikke særlig bra ut i den kampen, men med Son muligens ute, samt for mye penger i banken, er han med.

Håper at det var noe derby-psykologi som sørget for fadesen mot Arsenal.

Jesse Lingard (£6.1): Ymse Instagram-sider omtaler ham som verdens beste fotballspiller, og i den kommende runden får vi sannelig håpe han lever opp til lovordene. Lingard har fått hvile lenger enn resten av lagkameratene sine, og vil være ivrig etter å hjelpe sitt nye lag med å komme seg tilbake på riktig spor etter tapet mot Manchester United.

West Ham møter altså Arsenal, som snubler i ny og ne. Etter å ha vært ute av varmen i Manchester United er det nok en ekstra ivrig Lingard som møter storklubb Arsenal denne helgen.

Pierre-Emerick Aubameyang (£11.4): På andre siden av banen er forhåpentligvis en skjerpet Aubameyang å finne. Disiplinære årsaker var utslagsgivende nok til at Aubameyang måtte se på kampen mot Tottenham fra sidelinjen, men han har forhåpentligvis lært av sine feil.

Har endelig funnet litt tilbake til takter som kan minne om formen han har vist tidligere sesonger, og er nok ivrig for å bevise sin verd i laget flere har begynt å betvile hans posisjon i.

Raphinha (£5.6): Siste Leeds-brikke i vårt forslag er Raphinha. Den teknisk begavede brasilianeren har tatt Premier League med storm, og har nådd en eierprosent på 13.2%. Raphinha har skapt en sjanse hvert 27. minutt over de siste seks kampene, og har i tillegg 2.67 målsjanser per kamp over samme periode.

Det er gode grunner for å ta ham inn selv om han har mislyktes i å levere målpoeng de siste tre kampene.

Møter da et Fulham-lag som har virkelig begynt å våkne til live, men som heller ikke er ukjent opposisjon for Leeds. Fulham har vært inn og ut av Championship de siste årene, og Leeds pleier å levere bra mot de nyopprykkede lagene.

Leandro Trossard (£5.7): Trossard har vært på radaren til mange managere i det siste, og er et like godt alternativ for deg som bruker free hit, som deg som prøver å bytte inn en god midtbanespiller til en rimelig pris. Belgieren spiller nemlig også runde 34, hvor et stort antall klubber også står kampløse.

Brighton møter Sheffield i runde 34.

Brighton underpresterer i forhold til xG, og har gjort det så og si hele sesongen. Med andre ord kan tidligere prestasjoner være misvisende, og flere målsjanser burde blitt konvertert til målpoeng.

Harry Kane (£11.4): Mannen trenger ingen introduksjon, og er med av åpenbare årsaker. Knallgod form og tilsynelatende enkel motstand skal kunne bli solide målpoeng for landslagskapteinen. Føles i tillegg som det tryggeste alternativet for et kapteinbånd, mot et Aston Villa-lag som virkelig savner Jack Grealish.

Michail Antonio (£6.6): West Ham må jobbe beinhardt for å holde europadrømmen i live, og med Lingard tilbake på laget burde symfonien som pleier å oppstå mellom ham og Antonio kunne gjenoppstå. Antonio har imponerende xG-tall over de siste seks kampene, til tross for at West Ham har spilt mot forsvarssterke Manchester United og Tottenham over samme periode.

Benken
Ved å sette opp laget ditt som vi har gjort, burde det koste deg £76.5. Dermed er det åpent for flere spennende benkalternativer. Om det blir bekreftet at Son blir klar til helgen, vil hans plass i laget bli selvskreven. Det går da mest sannsynlig på bekostning av Reguilon, hvor for eksempel Cresswell eller Tierney kan steppe inn i hans plass. Enn så lenge tillater i alle fall banken at du kan ha ham på benk, med mindre økonomien i klubben din er helt skakkjørt.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds