Salah eller Ronaldo? Kapteinsvalg i GW5

I helgens runde er det to åpenbare alternativer som skiller seg ut i Mohammed Salah og Cristiano Ronaldo.

Salah spiller hjemme mot Crystal Palace, og Cristiano Ronaldo borte mot West Ham. Ronaldo noterte seg med nok en scoring i Champions League-kampen mot Young Boys og står med 3 mål på to kamper.

Salah scoret 1 og bommet også på et straffe (I Premier League har han scoret på 14 strake straffer, nest lengste rekken i Premier Leagues historie etter Le Tissier).

På FantasyFootballScout sin kapteinspoll så har foreløpig 60% valgt Salah, og 15% Ronaldo. Mye av dette baserer seg nok på motstander og hjemmebanefordelen til Liverpool.

Men det skal sies at Palace og West Ham har veldig like defensive stats, og har sluppet inn 5 hver så langt, som er 10. best i ligaen, hvor de har sluppet til henholdsvis 43 og 42 skudd (15. og 16. minst i ligaen).

Da vipper foreløpig hjemmebanefordelen i favør Salah, ettersom vi nå har sett at vi har gått tilbake til normalen hvor 60% av målene blir scoret av hjemmelaget, versus 50% som vi så uten publikum.

Av andre alternativer på Liverpool og United så går Mané som står med 2 mål så langt i sesongen fortsatt litt under radaren.

Mané har flest avslutninger av samtlige spillere med 19 mot Salahs 11, men nå står vi i en situasjon der kun et fåtall eier Mané og han finner seg lengre ned på prioriteringslista blant premiums foreløpig.

Med nest flest skudd av midtbanespillere finner vi toppscorer Bruno Fernandes. Han leverer jevnt og trutt, og selv om det fortsatt er spørsmålstegn med hvem som tar straffene i United, så må det være sagt at Ronaldo fortsatt er en favoritt av valgene i United.

Andre alternativer:

-På tredjeplass i FFS sin poll så finner vi Patrick Bamford som er valgt av 4%. Dette er ikke et dumt valg mot et Newcastle som så langt har sluppet inn 12 mål. Selv om det dukket opp en video på Twitter hvor Bamford holder seg til hamstringen, så er han fit for fight ifølge Bielsa.

-En annen spiller i flytsonen er Romelu Lukaku, som har startet ypperlig i Chelsea-drakta, og står med 3 mål på 3 kamper i Premier League. Selv om motstanderen er noe vanskeligere enn for Salah og Ronaldo, så vet man hva Lukaku kan prestere.

-Det er også mulig å gå for en City-spiller i hjemmekampen mot Southampton. Her står Ferran Torres frem som det beste alternativet, da han har startet bra, og har tredjeflest skudd innenfor 16-meteren av midtbanespillere.

Men her må man selvfølgelig ta høyde for benking fra Pep Guardiola, så risikoen er noe høy.

For meg står valget til syvende og sist mellom Salah og Ronaldo, hvor jeg selv foreløpig står på Salah, da jeg ser alternativene som så og si jevngode, men hvor fallhøyden blir noe mindre da flertallet går for det samme.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds