Sarri blir Juventus-manager denne uken

 

Blir Juventus-manager denne uken

Ryktene om et potensielt jobbskifte for Chelsea-manager Maurizio Sarri har tatt til i styrke den siste tiden. Chelsea-manageren har ikke lagt skjul på at han savner hjemlandet, og ser nå ut til å returnere til Italia og Serie A denne sommeren.

I følge ESPN´s Julien Laurens skal klubbene være enige om en “overgang” fra Chelsea til Juventus. “Jeg mener Sarri skal være enig med Juventus om en avtale. Klubbene Klubbene skal være enige om kompensasjonen Juventus skal betale Chelsea for Sarri”, sier Laurens i et intervju på ESPN.

Videre forklarer Laurens at han tror grunnen til at nyheten ikke er offisiell, er at Chelsea har bedt om tid til å finne en erstatter. Av kandidatene nevnes Derby-manager og tidligere Chelsea-legende, Frank Lampard. Laurens spekulerer videre i at det er enkelte styremedlemmer som skal være usikre på om Lampard er riktig mann for jobben.

Lampard i møte med Chelsea?

Tv2 skrev følgende om Chelsea og Lampard i går:

Chelsea skal i møte med sin tidligere stjernespiller, Frank Lampard om å erstatte Maurizio Sarri i sjefsstolen, skriver Goal.com. Sarri skal være på vei til Juventus.

Lampard skal være den ledende kandidaten, men andre navn som nevnes er Ajax’ Erik ten Hag, Newcastles Rafa Benitez, arbeidsledige José Mourinho og Massimilliano Allegri, samt Patrick Vieria, Watfords Javi Gracia og noen til.

 

 

Maurizio Sarri – Bakgrunn

Sarri har aldri spilt fotball på profesjonelt nivå selv, men var aktiv på amatør nivå i sine yngre dager. I 2005 begynte den profesjonelle manager-karrieren for den tidligere bankmannen. Siden 1990 hadde han ledet flere lag på lavere nivå i Italia, og fikk i 2005 tillit som ny manager for Pescara.

I sin første sesong for Serie B-laget, unngikk han nedrykk. Sommeren 2006 sa han opp jobben i Pescara, og noen måneder senere, i November 2006, tok han over roret for Antonio Conte i klubben Arezzo. Bare fire måneder senere var han ferdig i klubben, og Conte ble gjeninnsatt som manager. ¨

Etter det korte oppholdet i Arezzo, ledet Conte hele seks lag i perioden 2007 til 2012. Perioden var i stor grad turbulent, og Sarri byttet jobb minst en gang i året. Ofte grunnet uenigheter, krangling eller dårlige resultater.

Vendepunktet kom da han fikk jobben i Empoli, som den gang spilte i Serie B. Den første sesongen endte klubben på fjerdeplass i ligaen og tapte play-off finalen. Sesongen etter ledet Sarri laget til andreplass i Serie B, og sørget med det for opprykk til Serie A. I det som ble hans siste sesong for Empoli, endte laget over streken – 15.plass i ligaen.

Sommeren 2015 signerte Sarri for Napoli, og i løpet av tre sesonger i klubbe satte han sitt preg på laget – også kjent som Sarriball. I løpet av de tre sesongene i Napoli ble det to 2.plasser i ligaen og en 3.plass (2017).

Dagens overgangsrykter – 11.06.2019