SISTE: PSG kan våkne til Champions League-trofé

Manchester City, Chelsea FC, Manchester United og Arsenal ser ut til å måtte legge umiddelbare troféambisjoner fra europaspill på hylla. Søndag rant det over med rykter om at en europeisk superliga skulle arrangeres. Den kontroversielle turneringen har blitt heftig kritisert, og ekspertene står i kø for å vise sin misnøye for det pengemotiverte forslaget.

– Jeg har vært Manchester United-fan i over 40 år, men dette gjør meg rett og slett kvalm, fortalte for eksempel Gary Neville til Sky Sports søndag ettermiddag.  

– Hvorfor skal ikke du ta noe standpunkt? Mener ikke alle oppegående fotballmennesker noe sterkt og tydelig om denne måten å angripe fotballens puls og kretsløp på? Det bryter jo med alt! Hele pyramiden raseres. Hele den etablerte dynamikken med opp- og nedrykk pulveriseres, twitret Davy Watne natt til mandag.

Mens det fortsatt ligger en vesentlig jobb i å skille snørr fra bart rundt de forskjellige ryktene, er det liten tvil om at en regelrett krig for fult er i gang. Krig mellom verdens største klubber, riktignok angivelig med unntak av PSG, Bayern München og Dortmund, og UEFA, FIFA, og alle andre organisasjoner eller arrangører innenfor de forskjellige ligaene.

Fortsatt uklart
Det skal nå ha nådd punktet hvor de aktuelle superligaklubbene har meldt seg ut av UEFA, og dersom dette medfører riktighet kan PSG våkne til et Champions League-trofé. Samtidig vil Leicester stikke av med FA-cuptrofé, i tillegg til å ligge godt an til å ta sitt andre Premier League-trofé.

– There’s nothing stated, official or confirmed yet about next Champions League and Europa League matches “temporarily suspended”. No press release, nothing decided yet. UEFA meeting in the next hours will clarify this point, twitret Fabrizio Romano natt til mandag.

Superligaannonseringen har skapt furore i sosiale medier, og der det av åpenbare grunner virker å være flest som ser tragedie, er det en slags etterlengtet revolusjon som ser ut til å kunne flyte til overflaten i kjølvannet.

– Told all six Premier League clubs have quit the European Club Association along with the six other ‘founding fathers’ of the Super League, twitret Telegraphs Jason Burt natt til mandag. 

Med de aller største klubbene ute av bildet, forsvinner også moderne Premier League-histories største kontroverser. Klubber som for eksempel Chelsea FC og Manchester City har etter årtusenskiftet måttet tåle hets og sjikane for det noen mener har vært umoralsk klubbdrift eller -eierskapforhold.

Noen velger av den grunn å se på superligaen som en anledning til å ta ligafotballen tilbake til sine opprinnelige verdier, med mindre pengefokus – og mer fotballfokus.

Dette gjør ekspertene før GW 8

OLA: Overall rank: 84,188 Fremdeles fornøyd med Wildcard-laget fra forrige runde, men gjør en liten justering i forsvaret, hvor Dias kommer inn for Alonso. Med

Midtbanemysteriet

McTominay og Fred? Hva med Pogba og Matic? Eller Donny van de Beek? Hvordan skal midtbanen til Manchester United se ut? Spørsmålene er mange for Ole Gunnar Solskjær.

Hvordan vinne i Pep-Roulette

Den regjerende seriemesteren fra i fjor har vist strålende form så langt i årets sesong, og har vist seg å fremdeles være giftige fremover, samtidig

Les videre

Siste Nyheter

Dette gjør ekspertene før GW 8

OLA: Overall rank: 84,188 Fremdeles fornøyd med Wildcard-laget fra forrige runde, men gjør en liten justering i forsvaret, hvor Dias kommer inn for Alonso. Med

Gode og dårlige nyheter

Fredagens pressekonferanse brakte både gode og dårlige nyheter for Manchester United-fansen.