Southampton-spillerne du bør vurdere

Det er flere interessante aspekter ved å inkludere Southampton-spillere i Fantasy-laget ditt. Sett bort fra Danny Ings er det ingen som koster ubehagelig mye. I tillegg har de et ganske komfortabelt kampprogram på starten av sesongen.

Forsvar

Bakerst på banen, hos sisteskansen Alex McCarthy (4.5m), kan det hvile god valuta for pengene. Prisen er noe beskjeden for målvakten som etter nyttår sist sesong ble svært trendy å ha på laget. Erfaren mellom stengene, og er muligens det beste alternativet blant de andre målvaktene til samme pris.

Tidligere Spurs-back Kyle Walker-Peters (4.5m) kom til Southampton i vinter, men har fått svært lite spilletid. Ung og spennende, og kan bli aktuell med den lokkende prislappen, hvis han får spilletid.

Forsvarsoppsettet virker ikke å ha en fast formel, så her gjelder det å finne de billigste med fast plass i startelleveren. «Rent bur»-potensiale har de uansett oppsett, men det har ikke så mye å si om de(n) du velger ikke får spilletid.

Midtbane

Her er det mye å ta av. Mens Ings av åpenbare grunner stjal søkelyset sist sesong, er det flere gode kjøp du kan gjøre på midtbanen.

James Ward-Prowse (6.0m) spilte alle mulige minutter sist sesong, og er for standard Southampton-inventar å regne. Fem mål og fire målgivende er ikke ille i det hele tatt.

Nathan Redmond (6.5) er hakket mer FPL-interessant. I forhold til målsjanser og xG underpresterte både han og lagkamerat Stuart Armstong (5.5m) sist sesong.

Og nettopp Stuart Armstrong blir vårt tips til interessant midtbanespiller. Ingen skader, men måtte bevise sin vei inn til det som omsider ble en nesten fast plass i startelleveren. Her får du muligens veldig mye for pengene, ettersom han leverte fem mål og fire målgivende med nesten halvparten av lagkamerat Ward-Prowses minutter på banen.

Angrep

Det er unektelig Danny Ings (8.5m) som blir den du må gå for hvis du vil ha en bit av Southampton-angrepet. Startet sist sesong med prislapp på 6 millioner blank, men avsluttet sesongen med en prislapp på 7.6 millioner. Selv om det er helt forståelig at prisen må bli som den blir, så kan det absolutt være verdt det.

Merk at Leicesters Jamie Vardy (10m) hadde 232 minutter mer spilletid enn Ings, og Ings var likevel bare 12 FPL-poeng bak Vardy da 19/20-sesongen var historie.

I perioder der Southampton sitt kampprogram ser lovende ut, kan det være en ide å ha minst to spillere fra “The Saints” på laget. Southampton har svært mange lovende budsjett-spillere med trioen McCarthy, Walker-Peters og Armstrong. Alle tre bør være i kikkerten før sesongen sparkes i gang, men pass på at du ikke blir for ivrig når du skal velge spillere fra Southampton. To spillere holder i massevis.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds