Tabelltips – Burnley

Vi spår at det blir nok en «helt grei» sesong for laget som har blitt en sikker gjenganger i Premier League-sirkuset. 

Forrige sesong:

Burnley endte til slutt på en 10. plass i fjorårets sesong. Det er «helt greit» for et lag som som oftest gjør det «helt greit». Slik det ser ut nå, har de et lag som verken er gode nok til å kjempe om topp-6, eller er dårlige nok til å havne i nedrykkskampen.

Spillerstallen er stabil, med matchvinnere både fremme og bak. Duoen Wood (14 mål) og Rodriguez (8 mål) leverte varene på topp fjorårets sesong. Westwood har vært assistkonge de siste to sesongene, med 7 i fjor og 6 i år. Den hardbarka Tarkowski har spilt samtlige kamper, og gir alltid jernet. Helt bakerst har vi årets Burnley-spiller, i Nick Pope, som hadde 15 clean sheets forrige sesong. Det er likt med Alisson og to bak Ederson. En viktig matchvinner bakerst.

Likevel så det på et punkt i sesongen skummelt ut for The Clarets. Spoler en tilbake til 11. januar, har Burnley spilt 22 kamper. Av disse er 12 tapt, og de ligger to poeng over nedrykksstreken. Så skal skuta snu, og på de siste 16 kampene for sesongen taper de bare to kamper. De karrer seg altså til en 10. plass, noe som er imponerende for Dyche og co. Mye mulig var det rutinen som spilte inn, når de klarte å snu om den vonde trenden.

En vond statistikk for Burnley, er at de er laget med færrest vellykkede pasninger per kamp, med 70% og 236,1 pasninger i snitt per kamp. For å sette det i perspektiv, så hadde Manchester City 618,8 pasninger per kamp med en prosent på 89,3. I tillegg lå de nest nederst på ballinnhav-tabellen, med 41,5%. Her var også Manchester City øverst, med sine 66,7% ballinnhav.

De har etter hvert opparbeidet seg til å bli et etablert lag i ligaen, med Sean Dyche i spissen (den lengstsittende manageren av PL-managerene nå). De går nå inn i sin femte sesong på rad i Premier League, etter opprykket i 2016. De første fire sesongene har vært litt opp og ned. Plasseringer som 16, 7, 15 og i forrige sesong 10 plass, er egentlig ganske imponerende for The Clarets. 17/18-sesongen imponerte Burnley de fleste, da de kvalifiserte seg for Europaligaen.

Hvilke spillere bør vi se opp for kommende sesong?

Dwight McNeil kom som 14-åring til Burnley sitt akademi i 2014, etter å ha spilt i ungdomssystemet til Manchester United. I 2018 signerte han proffkontrakt og gjorde sin debut for The Clarets. Siden har han tatt store steg. Forrige sesong spilte han samtlige kamper, scoret to og assisterte 6 ganger. Han er 20 år, og er den eneste i Burnley-troppen under 26 år som spilte fem eller flere kamper forrige sesong. Burnley sitt lag har en gjennomsnittsalder på 28,4, som i fjor var tredje eldst.

McNeil er kvikk, sterk, alltid villig til å utfordre for å komme i god nok posisjon til å legge inn med sin strøkne venstrefot. Denne unge engelskmannen kommer vi til å se mye av- ikke bare neste sesong- men også i fremtiden. I fjor skrev han under en ny kontrakt, som strekker seg til 2023.

Overganger:

INN:

Will Norris (Wolverhampton)

UT:

Joe Hart (Tottenham)

 

Konklusjon:

Vi tror på nok en «helt grei» og stabilt god sesong for The Clarets. Lagene på midten er litt i samme bås og dermed vanskelig å plassere, men vi vurderer de til en 12. plass i årets sesong.

Burnley 12. plass

Flere tabelltips:

Everton
Southampton
Brighton
Fulham

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds