Tabelltips – Everton

Tabelltips – Everton: Ancelottis tøffeste jobb. Får han fart på et tafatt Everton-lag?

Forrige sesong:

Everton endte forrige sesong på en skuffende 12. plass i ligaen, noe som faktisk er den dårligste plasseringen siden 2003/04-sesongen. The Toffees var en av mange klubber som i år byttet manager, og etter halvspilt sesong fikk Marco Silva fyken hos de blå. Inn dørene kom tidligere Chelsea-, Bayern München- og Real Madrid-trener, Carlo Ancelotti. En overraskende signering, til Everton-fansens store glede. Everton løftet seg til andre halvdel av sesongen, men et prosjekt Ancelotti i Everton kommer til å ta tid.

Laget:

Tomrommet etter Romelu Lukaku er fortsatt tydelig hos The Toffees. En 20-målsspiss er fortsatt noe de leter etter, men ikke funnet ennå. Vi er usikre på om verken Dominic Calvert-Lewin, Richarlison eller Moise Kean er nettopp det. De to førstnevnte ble lagets toppscorere forrige sesong, med 13 scoringer hver.

En urovekkende statistikk er at den neste på toppscorer-lista, er Bernard med 3 mål. Etter det ser lista slik ut:

 • Michael Keane (2)
 • Moise Kean (2)
 • Theo Walcott (2)
 • Yerry Mina (2)
 • Gylfi Sigurdsson (2)
 • Alex Iwobi (1)
 • Tom Davies (1)

En spiller som har fallert, og er ryktes å være ferdig i klubben, er Gylfi Sigurdsson. Islendingen stod med 2 mål og 3 målgivende forrige, noe som rett og slett ikke er hans standard verdig. Everton mangler i det hele tatt flere matchvinnere, og flere som tar ansvar. Uten Richarlison og Calvert-Lewin, er det ikke mye offensive farligheter for The Toffees.

Jordan Pickford er også en som fortsetter å stagnere. Keeperen spilte samtlige minutter for Everton forrige sesong, uten å imponere nevneverdig. Han skimter til og gjør noen gode involveringer av og til, men tabber og usikkerheten maler over når en sitter igjen med inntrykket. Som nevnt har han stått samtlige minutter i år, noe som vitner om at konkurransen på keeper-plass ikke akkurat er påfallende.

 

Overganger

INN:

 • Niels Nkounkou (Marseille)
 • Allan (Napoli)

 

UT:

 • Kieran Dowell (Norwich)
 • Morgan Schneiderlin (Nice)
 • Maarten Stekelenburg (Ajax)
 • Oumar Niasse (uten klubb)
 • Cuco Martina (uten klubb)
 • Luke Garbutt (uten klubb)
 • Leighton Baines (lagt opp)

Everton har ikke vært særlig heldig på overgangsvinduet de seineste åra. Siden Fahrad Moshiri kjøpte seg inn i klubben i 2016, har klubben brukt i overkant av 5 milliarder kroner på spillerkjøp. Yannick Bolasie, Davy Klaassen, Cenk Tosun Alex Iwobi og Gylfi Sigurdsson, for å nevne noen av de spillerne som er hentet i denne perioden. Alle disse har til gode å imponere og leve opp til den skyhøye prislappen.

Hvilke spillere bør vi se opp for kommende sesong?

Det blir spennende å følge unggutta til Everton neste sesong. Anthony Gordon (19 år) og Jarrad Branthwaite (18 år) gjorde begge seg bemerket med debut forrige sesong. I tillegg er nok Moise Kean (20 år) gira på å slå tilbake, etter en vanskelig førstesesong i Premier League. Nå har han dog fått jobbet med landsmann og sjef, Ancelotti, også blir det moro å følge utviklingen til den tidligere Juventus-spilleren den kommende sesongen.

Konklusjon:

Får vi i 2020/21 sesongen se en ny utgave av Everton? Carlo Ancelotti sin første fulle sesong for klubben. Den meritterte italieneren trenger nok noen overgangsvindu for å kle om spillerstallen til «sin egen», men at han stiller med en bedre utgave av de blå enn det vi så til tider i fjor, bør en kunne forvente. The Toffees hadde et fryktelig bunnpunkt i de siste kampene for sesongen, og ser nok frem til å begynne med blanke ark for den nye sesongen.

Vi tror Ancelotti er nødt til å gjøre store forandringer på stallen, før de kan tenke på å ta steget videre og oppover på tabellen. Et ferdig produkt vil vi nok ikke se allerede nå. Vi går for en 10. plass for de blå fra Merseyside.

Tabelltips – Everton

10. plass

Tabelltips Everton 2019:

Nettavisen bommet stygt med sitt tips om en 8.plass i fjor.

Flere tabelltips:

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds