Tabelltips – Brighton

Forrige sesong

Det skulle liksom ikke gå for Brighton & Hove Albion denne sesongen. Da korona-lockdown var et faktum, var det Brighton som muligens slapp unna den tøffeste delen av kampplanen sin for sesongen, eller på den annen side var det laget som muligens hadde den vanskeligste oppgaven å gjennomføre blant samtlige lag, om sesongen skulle starte igjen.

De fleste Brighton-supportere håpet nok at man skulle kansellere sesongen og beholde plasseringen lagene var på. Likevel klarte de altså det ingen trodde de kunne, og holdt seg oppe i det gode selskap nok en sesong, det tøffe kampprogrammet til tross.

Tabelltips - Brighton

Aggressiv eller spennende fotball var dog ikke det du fikk se om du så en Brighton-kamp denne sesongen, Alireza Jahanbakhsh’ smått sensasjonelle brasse mot Chelsea til tross.

Med noen måneder hvile og forberedelser til det tøffe kampprogrammet klubben hadde i vente, fikk manager Graham Potter frem en gnist i laget. Den usedvanlig temperamentfylte hjemmekampen mot Arsenal (2-1) i juni fikk frem en helt nydelig iver etter mål i Brighton-spiss Neal Maupay.

Franskmannen ble i overkant ivrig, og sørget for skade på Arsenals sisteskanse Bernd Leno, i tillegg til at han fikk kjenne Guendouzis hånd om halsen. Kvelertaket skapte angivelig så stor misnøye hos Arsenal-manager Arteta at Guendouzi ikke fikk flere spilleminutter resten av sesongen.

I grenseland til skandaløs, den kampen der.

Sjokkdobbel mot Arsenal ble dermed fasit for sesongen, ettersom Brighton serverte samme skjebne på Emirates (1-2) før jul.

Med 41 poeng, 7 poeng fra nedrykk, blir Seagulls atter en sesong å finne i engelsk toppdivisjon.

Overganger

Adam Lallana er offisielt blitt Brighton-spiller, etter han takket for seg i Liverpool tidligere i år. Kan absolutt passe fint inn i klubben.

Det er ikke offensivt Brighton har vist sin styrke tidligere, og om den Brighton-baserte klubben velger å selge nøkkelspiller Lewis Dunk, som er ryktet til Chelsea for øyeblikket, så blir det spennende å se hvor på banen de velger å oppgradere.

Her er den komplette listen over overganger:

Inn

Jensen Weir (Wigan)
Adam Lallana (Liverpool) Free
Joel Veltman (Ajax)
Lars Dendoncker (Club Brugge)
Leon Balogun (Wigan)
Archie Davies (Released

Ut

Lewis Freestone (Released)
George Cox (Fortuna Sittard)
Anthony Knockaert (Fulham)
Beram Kayal (Released)
Percy Tau (Anderlecht)

Spillere å se opp for

Ben White var en av de beste midtstopperne i den nå tilbakelagte Championship-sesongen, hvor han var på lån hos Leeds. Mye tyder på at han vil signere permanent for Leeds, men om han blir i Brighton kan han bli en erstatter, om ikke forsterkning eller stopper-partner, for Lewis Dunk.

Adam Lallana har ikke sett mye spilletid de siste årene, og mannen som tilbake i tiden viste tendenser til verdensklasse kan absolutt bli viktig, om han finner formen. Begynner likevel å dra på åra, 32 år gamle Lallana.

Leandro Trossard er også med på listen. Den Belgiske spilleren har en helt nydelig innleggsfot, og har vist seg verdig for laget ved flere anledninger. Kul spiller, og vi håper vi får se et mer helhetlig Brighton-lag når sesongen starter i september.

Tabelltips – Brighton:

16. plass

Flere tabelltips:

Everton
Burnley
Southampton
Fulham

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds