Tabelltips – Chelsea

Chelsea kjøper seg inn i tittelkampen.

Forrige sesong

Sesongen startet med usikre utsikter for Chelsea, som ikke bare kvittet seg med stjernespiller Eden Hazard, men også ansatte klubblegende Frank Lampard som manager. Lampard hadde bare én sesong som profesjonell manager å vise til, og måtte i tillegg finne seg i en overgangsnekt Chelsea pådro seg som følge av ulovligheter rundt U18-spillere.

Lampards sesong i Derby var dog intet mindre enn imponerende, og da han kom til Chelsea tok han like så greit med seg Chelsea-akademiproduktene Mason Mount og Fikayo Tomori, som begge var på utlån i nettopp Derby. Dette viste seg å være smarte trekk.

Topp fire virket naivt, men den sjarmerende Chelsea-legenden kranglet seg frem.

De morsomste kampene for sesongen skjedde utenfor Premier League, hvor Chelsea for eksempel i FA-cupen noterte seg 2-0-seier mot Liverpool, og hvor de store tapene mot Bayern München i Champions League ikke virker like store etter å ha sett hvordan den tyske klubben ydmyket Barcelona i kvartfinalen.

Chelsea hadde nest yngst stall gjennom den nå tilbakelagte sesongen – bare bak United, med sine respektive snittaldre på 25,8 mot sistnevntes 25,2 år.

Abraham overrasket mange, og var lenge og nikket som ligaens toppscorer. Sammen med Mason Mount var det tydelig at den unge troppen hadde noe de ville bevise. Den skadeplagede nysigneringen Christian Pulisic leverte en solid første sesong.

66 ligapoeng ble fasit for Chelsea denne sesongen.

Problemene har vært størst defensivt, og Lampard er i gang med å fikse problemene. Ben Chilwell er offisielt blitt Chelsea-spiller, og den erfarne brasilianeren Thiago Silva har signert en toårskontrakt.

Det største problemet er dog ennå ikke fikset; Kepa Arrizabalaga ser ut til å bli værende i klubben nok en sesong.

Overgangsmarkedet

Hakim Zyiech blir standard inventar på Stamford Bridge når sesongen sparkes i gang, etter en overgang fra Ajax i vinter. Han signerte allerede i februar, og den kreative offensive spilleren leverte seks mål og 13 målgivende i den nederlandske toppdivisjonen i 19/20-sesongen.

Lampard får flere nye spillere i stallen til høsten. Abramovich åpnet lommeboka og klarte å kuppe den tyske superspissen Timo Werner rett foran øynene på Klopp og Liverpool. I 19/20-sesongen leverte Werner helt fenomenalt bra i Leipzig, med 28 mål og 8 målgivende.

Ryktesagaen rundt Kai Havertz er omsider blitt historie, etter han signerte en femårskontrakt for Chelsea tidligere i september. Den unge playmakeren er Chelseas dyreste for dette overgangsvinduet, og det blir spennende å se hvordan han kommer overens med resten av «nye Chelsea».

Ben Chilwell har signert femårskontrakt, etter en overgang fra Leicester.

18-årige Barcelonaprodukt Xavier Mbuyamba har signert, men kommer til å spille for U23-laget.

Malang Sarr er også nybakt Chelsea-spiller, etter en overgang fra Nice. Skal visst nok gå rett på utlån.

I tillegg til de defensive spillerne har Lampard fått med en ny trener i troppen, i Anthony Barry. Innad i Chelseamiljøet lovprises han for hans forsvarskompetanse, og det blir spennende å se om den tidligere Wigan-treneren klarer å få noe ut av Chelseaforsvaret.

Willian og Pedro takket for seg og har signert for henholdsvis Arsenal og Roma.

Det har vært stille om keepersituasjonen den siste måneden.

Inn

Timo Werner (RB Leipzig)
Hakim Ziyech (Ajax)
Ben Chilwell (Leicester)
Malang Sarr (Nice)
Xavier Mbuyamba (Barcelona)
Thiago Silva (PSG)
Kai Havertz (Bayer Leverkusen)

Ut

Josh Grant (Released)
Marcel Lavinier (Released)
Richard Nartey (Released)
Pedro (Released)
Willian (Arsenal) Free
Danilo Pantic (Cukaricki) Loan
Jacob Maddox (Vitoria SC)

 

Spillere å se opp for

Det er hovedsakelig fire spillere med x-faktor i Chelsea per nå.

Christian Pulisic brukte noen kamper på å bli varm i trøya, men scoret hat-trick mot Burnley i en av sine første kamper hvor han fikk spille fra start. Amerikanerens eksplosive offensive kvaliteter ble spesielt tydelige i 2-1-seieren over Manchester City, og amerikaneren leverte i gjennomsnitt ett (1,0) målpoeng hver kamp etter koronapausen. Pådro seg dog hamstring-skade i FA-cupfinalen og er tvilsomt med til sesongstart.

Etter en solid Bundesligasesong stilles det store forventninger til nysigneringen Timo Werner. Tyskeren vil mest sannsynlig gå rett inn i startelleveren til de blåkledde, og burde etter formen hans i Tyskland å dømme kunne gjøre hærverk med samtlige britiske forsvarsrekker.

Werner fikk spille fra start i Chelseas treningskamp i helgen, og scoret etter bare fire minutter. Zyiech sto for assisten, som også fikk tillit fra start i helgens vennskapelige oppgjør.

Werner scoret i 19/20-sesongen mer enn noen av sine nye Premier League-kolleger, og det stilles store forventninger til om tyskeren klarer å levere liknende kvantitet i den engelske toppdivisjonen.

Hakim Zyiech var Chelseas første kjøp etter overgangsnekten var historie. Marokkaneren har enorm selvtillit med ball, og er særdeles underholdene å se på. Det gjenstår å se hvordan han passer inn i «nye» Chelsea, og hva slags rolle han kommer til å spille. Blir mest sannsynlig en høyreving, noe som passer fint etter avskjeden til Willian og Pedro. Uten tvil en klassespiller, men så får vi se om han klarer triksene sine «på en regnværsdag i Stoke».

Kai Havertz scoret 12 og hadde seks målgivende i sin siste Bundesliga-sesong. Den 21-årige tyskeren har imponert stort i tysk toppdivisjon, og virker å være et stort talent. Spennende spiller som forhåpentligvis fortsetter å utvikle seg etter han nå har tatt steget til engelsk territorie.

Dette kan gå veldig bra, eller ikke så bra. Vi tror mest på det første, og ser for oss en litt ambisiøs andreplass for Londonklubben.

Tabelltips – Chelsea

2.plass

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds