Tabelltips – Leeds United

Tabelltips – Leeds: Blir det en drømmeretur til Premier League for nyopprykkede Leeds?

Forrige sesong:

For et eventyr av en sesong Leeds leverte i fjor. Championship-mestere med 10 poeng ned til nummer to, ble altså fasit til slutt. Etter 16 års ventetid er altså den gamle storheten tilbake i Premier League. Den femte største supportergjengen i Norge får nå endelig se sitt kjære favorittlag igjen i det gode selskap.

Forrige sesong var Leeds det laget som i gjennomsnitt hadde mest ball per kamp. I tillegg er de soleklart på toppen av lag som produserte flest sjanser, men også bommet på flest sjanser.Tabelltips - Leeds United Det ytterste eksempelet og selve frontfiguren på brente sjanser, er Patrick Bamford. Spissen scoret 16 mål i fjor, ti mål bak Aleksandar Mitrovic (Fulham), som ble toppscorer i Championship. Leeds sin toppscorer har fått mye tyn for at han ikke scorer nok mål. Med rette, får en si. Ser en på statistikken på «expected goals», viser den at prosenten ligger på 34,98. Det vil si at Bamford egentlig burde hatt 18 mål flere enn det han endte opp med. Det er tullete mange mål, i en så jevn liga som Championship. Likevel havnet Yorkshire-klubben ti (!) poeng foran nummer to, West Brom. Imponerende, og litt sprøtt å tenke på hvordan tabellen hadde sett ut om de hadde vært mer effektive.

Nå skal Bamford bryne seg på Premier League- en liga han sist spilte i for Middlesbrough i 2016/17-sesongen. Her slo han aldri til, men fikk heller ikke tilliten. Tillit har han imidlertid hatt i Leeds, også blir det veldig spennende å se hvordan han takler nivået.

Overganger:

INN:

  • Jack Harrison (lån fra Manchester City)
  • Joe Gelhardt (fra Wigan)
  • Cody Drameh (fra Fulham)
  • Illan Meslier (Lorient)
  • Rodrigo (Valencia)
  • Robin Koch (Freiburg)

UT:

 

Hvilke spillere bør vi se opp for kommende sesong?

Det vil uansett være rart å snakke om enkeltspillere i dette kollektivet som Bielsa har skapt i siste sesongene, men her er noen du kan bite deg merke i:

Jamie Shackleton en av Leeds sine egenproduserte spillere. Født, oppvokst og gått gradene i Leeds. Han gjorde sin debut på A-laget i 2018, og har fått mye tillit fra Bielsa. En spiller som alltid gir 100% for klubben. Han fikk dessuten sine to første senior-mål, i sine to siste kamper i fjorårets sesong. 20-åringen skrev også nylig under en ny kontrakt med favorittklubben.

Tabelltips - Leeds United
Backene, Ayling og Dallas, kan være potensielle kupp for lesere som setter opp FPL-Laget sitt.

En annen lokalgutt, er Kalvin Phillips. Generalen på midtbanen, og en som jobber knallhardt hver eneste kamp. Kanskje den spilleren som har tatt flest steg under Bielsa. I fjor viste flere Premier League-klubber interesse, men lojaliteten seiret og han ble værende i klubben. En ordentlig fan-favoritt det blir interessant å følge videre.

En bør også se opp for Jack Harrison, som var en av Leeds sine beste spillere i fjor. Han har signert nok et års låneavtale med klubben, fra Manchester City. Og fra en servitør til en annen, vil også Pablo Hernandez, til tross for sine 35 år, være å regne med også neste sesong. Henholdsvis 8 og 9 assist hadde de to forrige sesong.

Konklusjon:

Det er umulig å ikke la seg fascinere av karakteren Marcelo Bielsa. Mannen som etter hans to første år i Leeds er sett på som en frelser, og som att på til har fått en gate  oppkalt etter seg i byen. Han skal også nå være nære å signere en ny kontrakt med de hvite.

Nå skal Leeds skinne på den store scenen. Et hardtdrillet og et over-organisert lag som vi har stål-troa på. Er det noen som kommer forberedt til den nye sesongen, er det Bielsa og Leeds. Vi våger oss frempå og tror Leeds ender på 9. plass.

Tabelltips – Leeds United

9.plass

Selv om vi ser på tipset som en av våre mest vågale tips, vurderer spillselskapene sannsynligheten for en topp 10 plassering til rundt 40%,

Du får 2.60 i odds på at Leeds havner topp 10, og 1.45 på at laget ikke blir blant de 10 beste i 20/21-sesongen.

Et litt sikrere valg, og noe vi ser på som svært sannsynlig, er at Leeds blir det beste nyopprykkede laget den kommende sesongen. I skrivende stund får du 1.53 i odds på at Leeds blir beste nyopprykkede lag. Spillet finner du her.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds