Tabelltips- Manchester United

Vi tror Manchester United blir bedre den kommende sesongen, men samtidig at tabellplasseringen blir dårligere for Solskjær & co.

Forrige sesong:

Med seier i siste serierunde mot Leicester, sikret Manchester United 3.plassen. Likt i poeng med Chelsea, men bedre målforskjell.

Og apropos Chelsea: Det var her PL-sesongen startet, for de røde. London-laget ble knust hele 4-0 tilbake i august, på Old Trafford. En pangstart for Solskjærs gutter. I kampene som fulgte, gikk det litt tråere. På de påfølgende ti kampene vant de bare to kamper. En av disse seirene mot et nyopprykket lag, bare for å nevne det. For å beskrive sesongen videre frem til korona-pausen med ett ord, er gjerne «ustabilt» passende. Gode mot gode lag, og dårlige mot mindre gode lag.

Om vi spoler oss frem til etter korona-pausen, har det sett langt bedre ut for Manchester United. 6 av 9 kamper i Premier League er vunnet, og ingen tap. Ustabiliteten er blitt stabilitet, og den gode formen gjorde at de til slutt karret til seg 3. plassen i ligaen. Noen seire mer overbevisende, enn andre. Likevel er de kampene som før corona-pausen gjerne endte uavgjort, nå vippet i favør United. Disse poengene gjør at en fort klatrer på tabellen.

Solskjærs lag begynner å ta mer og mer form, og vi har etter hvert som sesongen har gått, sett en klarere førsteellever. Anthony Martial har tatt store steg denne sesongen- en spiller som kanskje var avskrevet av mange, og en som mange trodde hadde nådd sitt fulle potensiale i United. Solskjær har fått fart på lynvingen, noe som har resultert i like mange mål i 19/20-sesongen, som de to foregående tilsammen- 23. Mason Greenwood har for alvor meldt seg på. Rashford har, tross at han har vært ute deler av sesongen med skade, scoret like mange som Martial i PL (17), og ser bare bedre og bedre ut.

 

Her er noe statistikk fra 19/20-sesongen:

 • 5 av totalt 8 tap i ligaen i år, er kommet mot lag som endte på nedre halvdel av tabellen.
 • De hadde 12 uavgjort denne sesongen. Dette er soleklart flest av topp 4-lagene. Av alle laga i ligaen, er det bare tre lag som har flere (tre på 14 stk). De har gitt fra seg ledelsen i halvparten av disse kampene, som har ført til uavgjort-resultat.
 • Kamper mot «Topp 6-lagene»:
  – Chelsea (2 seire)
  – Manchester City (2 seire)
  – Liverpool (1 uavgjort og 1 tap)
  – Tottenham (1 seier og 1 uavgjort)
  – Arsenal (1 tap og 1 uavgjort).Da står vi igjen med: 5 seire, 3 uavgjort og 2 tap.
 • Cupene:
  • FA-cupen: Tap i semifinalen
  • Ligacupen: Tap i semifinalen
  • Europa League: Tap i semifinalen
 • Siste på statistikk-blokka: Seieren mot Leicester i siste serierunde, var de røde djevlene sin seier nummer 666 i Premier League-historien. Ikonisk.

 

Overganger:

Ingen spillere inn per dags dato, men mye kan skje før sesongen sparkes i gang.

Før fjorårets sesong var det tydelig at Solskjær ønsket å friske opp i de bakre rekker. Harry Maguire (fra Leicester) og Aaron Wan-Bissaka (fra Crystal Palace) ble hentet inn, og gikk rett inn på laget. I tillegg styrket de seg fremover på banen, og hentet Daniel James (Swansea), som også ble å finne i startoppstillingen relativt kjapt. Spoler en frem til januar-vinduet, gjorde Solskjær noen lure grep.

Tidligere Lyn- og Watford-spiller, Odion Ighalo, ble hentet på lån og overgangen for Bruno Fernandes gikk endelig igjennom. Portugiseren har vært en åpenbaring siste halvdel av sesongen og har notert seg for 7 scoringer og 7 assist. 4 av målene er straffespark, men vi kan ikke trekke så mye på den nye artisten på midten til United. Det er viktig å huske på at han ble kåret til månedens spiller i to av fire mulige måneder, etter at han signerte. Det er det bare å ta av seg hatten for.

INN?:

 • Jadon Sancho, tidligere akademispiller i Manchester City, er fortsatt ønsket på Old Trafford. Det ser imidlertid mer og mer ut til å glippe, men det er fortsatt lenge igjen av overgangsvinduet. Fun fact: Han er den første engelskmannen som har notert seg for over både 15 mål og assist i en sesong i en av de fem største europeiske ligaene siden Matt Le Tissier i 94/95-sesongen. 20 mål og 20 assist i alle turneringer for den tyske giganten forrige sesong.

–  Brandon Williams er signert på en langtidskontrakt på 4 år. En viktig signering, en lokal spiller og en for fremtiden. En skikkelig Solskjær-signering, rett og slett. Samtidig har Matic og McTominay signert nye kontrakter.

 • Hva skjer på keeperplass? Dean Henderson har storspilt i Sheffield United, på utlån denne sesongen. Sammenligningene har naturlig nok blitt dratt til David de Gea, som også forrige sesong har hatt noen grove brølere i mål. Mest sannsynlig har spanjolen tillit også neste sesong, men den engelske sisteskansen vil nok presse på for å få spilletid.

 • Paul Pogba er et kapittel for seg selv. Av og på, ryktes vekk, men så ryktes det at han blir. Det er slettes ingen tvil om at Pogba på sitt beste, er verdensklasse og en spiller United absolutt kan ha stor nytte av. Likevel er det et så stort uromoment, når franskmannen setter seg selv høyere enn laget og det utenomsportslige er i fokus. Alltid like moro å følge sirkuset, for en utenforstående. For en supporter er det nok mer slitsomt, vil vi tippe.

 • Og hvor ender Jack Grealish opp? Aston Villa sin beste spiller og en avgjørende faktor til at Birmingham-laget holdt plassen for 19/20-sesongen. Ryktene har svirret lenge om en overgang til Manchester United for engelskmannen. Vi blir veldig overrasket om han skriver ny kontrakt med Villa.

 • Donny van de Beek.

 

UT:

 • Alexis Sanchez signerte tidligere i vinduet for Inter. Dette var gjerne like greit, da chileneren aldri slo til i sine to sesonger i den røde trøya. 5 mål på 45 kamper er ikke akkurat å be om å bli skrevet inn i historien med gullskrift. Jesse Lingard er også ryktet bort fra Old Trafford. En spiller som ikke har lignet seg selv de siste sesongene, til tross for scoring i siste PL-kamp mot Leicester. Andre spillere som kanskje har spilt sine siste minutter i United-trøye: Phil Jones, Chris Smalling, Diogo Dalot, Fred.

Hvilke spillere bør vi se opp for kommende sesong?

Vanskelig å ikke trekke frem Bruno Fernandes, med tanke på den enorme innvirkningen han hadde på laget siste halvdel av sesongen. I tillegg blir det interessant å se hvordan Solskjær setter opp laget, om Jadon Sancho blir en del av kabalen. United har kvalifisert seg til Champions League neste sesong, og skal nå prøve å hevde seg i fire ulike turneringer. Da er det viktig med en brei nok stall. Mason Greenwood går kanskje i andre rekke, om Sancho blir klar. Greenwood, som virkelig har fått fart på sakene sine denne sesongen, er en spiller det blir gøy å følge i årene som kommer. Et vanvittig skudd med begge bein- Jøss! I tillegg: Paul Pogba. Hva skjer? Han virker fornøyd nå, men i morgen er det kanskje snudd. Vi blir aldri klok på franskmannen.

Konklusjon:

Vi har trua, og går for en 4. plass for de røde djevlene. Avstandene vil etter alle solemerker å dømme krympes ned mellom laga i topp fire. Chelsea og Manchester United kommer til å bli sterkere og for alvor utfordre de to som har ligget i toppen de siste to sesongene.

Tabelltips Manchester United

4.plass

Hva er oddsen?

Spillselskapene vurderer Manchester Uniteds sjanser for en topp 4-plassering til å være svært gode. I skrivende stund får du 1.40 i odds på at Man Utd ender blant de fire beste i Premier League, mens en topp 6-plassering utbetaler 1.08 ganger pengene.

Vi tror spill på både over 73.5 mål og under 73.5 poeng i løpet av sesongen 2020/2020, kan være gode spill.

Skal Manchester United ta minst 8 mer enn fjorårets 66 poeng, skal det mye til for at laget samtidig scorer mindre enn 74 mål. Vi tror det er gode muligheter for at Manchester United leverer en sesong der begge disse spillene ender som vinnere.

Sett ditt spill hos Unibet her

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds