The Guardian: Emiren av Qatar vil kjøpe Manchester United

Emiren av Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani, skal være interessert i å kjøpe Manchester United fra Glazer-familien.

Det melder den britiske avisen The Guardian onsdag ettermiddag.

Glazer-familien, som har eid Manchester United siden 2005, ønsker seg rundt 6 milliarder pund, altså rundt 75 milliarder norske kroner, for å selge klubben. Emiren av Qatar, Sheikh bin Hamas al-Thani, ser på 4,5 milliarder pund som en mer realistisk pris, ifølge The Guardian.

Man Utd: 13 ugly stats to prove the Glazers are United's biggest problem

Emiren kjøpte PSG i 2011 gjennom Qatar Sports Investment. Nåværende UEFA-regler tillater ikke at to klubber som eies av samme person kan møte hverandre i noen av deres turneringer. Det betyr at et Qatar-eid Manchester United og et Qatar-eid PSG ikke vil kunne delta i et fremtidig Champions League-oppgjør, dersom dette skulle bli tilfellet.

The World Cup: A second coronation for Qatar's Al Thani dynasty

Mens det undersøkes om et kjøp av Manchester United er mulig, så skal de som står bak Qatar-interessen være klare over UEFA-reglene og være på jakt etter en løsning, skriver The Guardian. Det kan innebære å overtale UEFA om å vurdere muligheten til å endre på noen av forskriftene.

Sir Jim Ratcliffe, en av Storbritannias rikeste mennesker, bekreftet i januar at hans bedrift, Ineos, også er med i kampen om å kjøpe klubben.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds