The Sun: Newcastle selges til Sheikh

Mike Ashley skal ha blitt enig med fetteren til Manchester City eier, Sheikh Mansour. Avtalen skal i følge ryktene være på 350 millioner Pund – nærmere 4 milliarder norske kroner.

I følge The Sun har Mike Ashley og den Dubai baserte milliardæren, Sheikh Khaled bin Zayed Al Nehayan, signert og sendt inn kontrakten.

Sheikh Khaled bin Zayed Al Nehayan skal også ha forsøkt å kjøpe Liverpool i fjor for 2 milliarder Pund.

Positivt for Newcastle-fansen

Rafa og fansen sitt forhold til Ashley har blitt mer og mer anspent den siste tiden. Særlig etter ryktene om at Ashley nektet å gi Benitez midler til å forsterke stallen før manageren signerte en forlengelse med klubben.

Benítez, som var lei de falske løftene til klubbeieren, ventet med å forlenge med klubben. Grunnen var at han ville se tilstrekkelig bevis for en satsing som var forenlig med hans og supporterne sine ambisjoner.

Med den nye eieren, får trolig Benitez og Newcastle nok av midler til en satsing som er “forenlig med supporternes ambisjoner”.

Britisk finanskvinne interessert

Daily Mail hevdet i 2017 at den engelske finanskvinnen Amanda Staveley ønsket å kjøpe fotballklubben Newcastle.

Like før det ble kjent meddelte Mike Ashley, klubbens kontroversielle eier, at han ønsket å selge.

Ashley kjøpte Newcastle i juli 2007, i en investering som kostet ham 134 millioner pund. Engelskmannen reddet klubben fra potensiell ruin da han slettet gjelden Newcastles tidligere eiere hadde påført dem. Siden den gang har forholdet mellom eieren og klubben surnet.

Avisen skrev den gang at Staveley og investeringsgruppen PCP Capital Partners la inn et bud på omtrent 3.2 milliarder norske kroner. Nærmere 1 milliard lavere enn budet Sheikh Al Nehayan skal ha lagt inn. Det ble allerede på den tid spekulert i at Ashely ønsket nærmere fire milliarder kroner for et salg.

Engelske tabloider har tidligere påstått at Staveley tidligere har forsøkt å kjøpe seg inn i Liverpool FC, og at hun skal være en svoren Liverpool-supporter.

Nå , to år senere, kan det se ut som Ashley blir møtt med kravet på fire milliarder kroner (350m Pund). Skulle Sheikh Al Nehayan bli den nye Newcastle eieren, kan det bli veldig spennende å følge med på overgangsmarkedet i sommer.

Onsdagens Overgangsrykter

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds