Unntakstilstand i Storbritannia og fpl – her er alt du trenger å vite

Storbritannias monark gjennom over 70 år har gått bort, og det markeres som seg hør og bør med nasjonal sørgeperiode og utsatte sportsarrangementer. Hvis du sliter med å forstå 100% hvordan det påvirker fpl skal vi prøve å oppsummere det viktigste her.

GW7 går uten kamper

GW7 består på papiret, men uten at en eneste kamp blir spilt. Dvs at du kan gjøre ett bytte som vanlig, eller spare det slik at du får 2 bytter foran GW8.

Du får 0 poeng i head to head-kamper

Hvis du er med i H2H-ligaer ender du med 0 poeng i runde 7. Det er med mindre du f eks tar en -4 hit. Da vil du i så fall tape H2H-kampen din -4 mot 0, med mindre motstanderen gjør noe liknende.

Triple cap og Bench boost tilbakestilles

Hvis du hadde aktivert en av disse chipsene før GW7 vil du få tilbake disse automatisk. Her er det verdt å nevne at disse chipsene uansett kan deaktiveres før fristen, så det er ingen grunn til å la være å gjøre dette manuelt, bare for å være på den sikre siden.

Det er fortsatt mulighet for at GW8 blir utsatt

Operation London Bridge varer i utgangspunktet i 12 dager, men det er foreløpig litt uklart om dette kommer til å påvirke runde 8.

Wildcard med utsatt deadline

Dersom du allerede har aktivert wildcard, eller tenker å aktivere wildcard nå, vil neste GW med kamper være frist for å bekrefte ditt wildcard-lag. Da gjenstår altså bare å se om det blir snakk om GW8 eller GW9 (etter landslagspausen).

Det blir dobbel GW… etter hvert…

Som følge av de utsatte kampene kommer det selvfølgelig til å bli doble gameweeks, men det blir neppe med det første. I følge twitter-guru Ben Crellin blir det neppe før GW20 og utover, altså ETTER neste gratis-wildcard i VM-pausen.

Har du allerede 2 free transfers?

I så fall bør du bruke minst én av dem før deadline for GW7, ettersom det ikke er mulig å “spare” mer enn ett ekstra transfer. Du vil altså gå glipp av et ekstra gratisbytte dersom du ikke bruker ditt oppsparte bytte innen fristen på lørdag.

Fokuser på runde 9 og utover

Vi vet som sagt fortsatt ikke sikkert hva som skjer med runde 8, så prøv å unngå å kjøpe spillere kun basert på hvilken kamp de har i GW8.  Et godt eksempel på dette er Man United forsvarere, som møter Leeds i runde 8, men skal besøke Etihad i runde 9. Her er det passe surt dersom runde 8 ryker, og man har gjort et tidlig bytte man angrer på.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds