Budsjett-alternativer på midten – FPL

Lurer du på hvordan du skal få plass til Lukaku, Ronaldo eller kanskje begge to? Det viktigste når man skal flytte inn dyre spillere er å finne gode billigalternativer som kan gjøre jobben. Denne artikkelen tar for seg midtbanespillere til 6.5m eller lavere som kan være aktuelle, basert på kampprogram og prestasjoner så langt.

Adama Traore, 6.0m:

Traore har et glimrende kampprogram fremover, og spesielt de neste tre kampene er på papiret det beste blant samtlige lag. Alle som har spilt FPL en stund har nok på et eller annet tidspunkt hatt Traore på laget, og nesten alle har blitt skuffet. Hovedproblemet til Traore er at han ser vanvittig god ut, men han er langt under middels når det kommer til de tingene en faktisk får fantasy-poeng for. Han er en dårlig avslutter, og slår sjelden målgivende pasninger. Likevel er taket til Traore skyhøyt! Han kommer seg til gode skuddposisjoner ofte, noe 7 skudd i boksen og en samlet xG på 1.57 så langt viser. Han har også en xA på 1.01, noe som viser at han har vært uheldig som ikke har sanket målpoeng ennå.

Ismaila Sarr, 6.0m

Har du plass til en kortsiktig løsning i på midten som ikke skal koste så mye, ville jeg anbefalt Sarr. Den neste 3 kampene spiller Watford mot Norwich (B), Newcastle (H) og Leeds (B), hvor spesielt de to neste er to av sesongens fineste kamper på papiret. Sarr er main man i laget sitt, og kommer til å være involvert i mye av det Watford skaper fremover i år. Formkurven har imidlertid vært dalende etter en strålende sesongpremiere, men med slike kamper kan Sarr fort ta mye poeng på kort sikt.

Demarai Gray, 5.7m

Gray har imponert stort i starten av sesongen. Etter et sesonglangt opphold i Bayer Leverkusen har han tatt den blå delen av Merseyside med storm, og har levert 3 mål så langt! Gray ser på sikt ut som et av de beste billigalternativene på midten. Det er mulig toget har gått allerede for dem som ikke har fått han inn på laget ennå, men det kommer en nydelig rekke kamper for Everton i vinter, nærmere bestemt mellom GW19 og GW26. Dessuten har Everton imponert i sesongstarten, og har vist seg som et bedre lag under Benitez enn hva mange hadde trodd. Likevel er det tall som tyder på at Gray har overprestert ganske mye. Han har bare 3 skudd på mål så langt, og alle har gått inn. Beundringsverdig, men det er en scoringstakt han ikke kommer til å klare å opprettholde.

Benrahma, 6.4m

Benrahma er den billigspilleren på midten som har levert flest poeng så langt i sesongen. Likevel virker det som mye av luften er gått ut av den ballongen, da 24 av hans 29 poeng ble hentet i de to første rundene mot et svakt Newcastle og et Leicesterlag med 10 mann store deler av kampen. Når også kampprogrammet begynner å bli noe tøffere er jeg redd det blir mindre poeng på Benrahma fremover enn hva vi har fått til nå.

Gallagher, 5.6m

Den kanskje største overraskelsen til nå i årets sesong. Med 2 mål og 2 assist har leiesoldaten fra Chelsea virkelig imponert, og det til tross for at han ikke kunne spille åpningen på Stanford Bridge. Gallagher skal man virkelig holde et øye med, men på kort sikt ser kampprogrammet tungt ut for Palace, men han er til gjengjeld såpass billig at han fint kan operere som en rotasjonsspiller, for eksempel sammen med en forsvarer/midtbanespiller fra Leeds. Det er imidlertid ingen hast å få Gallagher inn på laget for en slik rotasjon, da han ikke er aktuell før hjemmekampen mot Newcastle i runde 9.

Raphinha, 6.5m

Raphinha har skuffet noe så langt i sesongen, og står med ett fattig målpoeng på sesongens fire første kamper. Men, Leeds har allerede fått unnagjort Man Utd borte og Liverpool hjemme, og ser nå framover mot et langt mer overkommelig kampprogram. På de neste tre møter de Newcastle (B), West Ham (H), og Watford (H). Det fine kampprogrammet stopper egentlig ikke før i runde 11,

og er ikke krise før de får to bortekamper på rappen mot henholdsvis Chelsea og Man City i GW16 og 17. Som den mest interessante spilleren i Leeds-laget bør du derfor ikke gi opp Raphinha helt ennå.

Saka, 6.3m

Etter både oppturer og nedturer i EM har det blitt mest nedturer for Saka og de andre i Arsenal i sesonginnledningen. Selv om det ikke virker å være så mange som gjør det, vil jeg argumentere for at dette er tidspunktet å hoppe på Arsenalspillere. Jeg tok selv inn Tierney forrige uke, og anbefalte også å vurdere Aubameyang opp mot de andre premium-spillerene på topp de neste rundene. Der ble det treff på begge to, og fremover mener jeg det også er verdt å kikke mot Saka. Gunstig pris, fint kampprogram og fast plass i et lag som ikke er så dårlig som folk skal ha det til, er et fint utgangspunkt. Spesielt dersom du leter etter poeng som kompisene dine mest sannsynlig overser.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds