De beste spillerne fra Liverpool på fantasy

Det er sikkert mange ting man både kan like og mislike med Liverpool som fotballklubb. Likevel kan ikke selv den mest hardbarka United-supporter med hånda på hjertet si at det ikke LØNNER seg å ta med noen Liverpoolspillere på fantasylaget sitt.

Matematikken taler for seg selv, og går du uten de mest stødige poengplukkerne her skal du ha en stri tørn med å holde følge i internligaene dine.

Allerede bakerst i banen har vi en verdifull asset i fjorårets beste poengplukker på keeperplass, Alisson. 176 poeng i fjor svarer til 4.89 poeng/90 minutter, og det er det ingen andre keepere som var i nærheten av.

Foran ham finner vi 3 selvskrevne i førsteelleveren i Virgil Van Dijk, Robertson og Trent Alexander-Arnold. Alle tre har plukket 175++ poeng i 3 av de siste 4 sesongene, og det er ingen tvil om at disse tre alle er valuta for penga, noe vi også så i prisanalysen vår.

Den siste plassen er imidlertid noe usikker, da Konaté ble innrullert i laget på tampen av forrige sesong, også i viktige kamper. Derfor er det ikke like sikkert at Matip får regelmessig spilletid, særlig da vi kjenner til skadehistorikken hans.

Midtbanespillerne fra Liverpool er alltid hot topic, men kanskje ikke de som faktisk spiller på midten, altså det man mer tradisjonelt anser som midtbanespillere. Her skal vi forvente å se Henderson, Fabinho og Thiago på regelmessig basis, men også Keita, Curtis Jones og Harvey Elliot er med i mixen. Oxlade-Chamberlain svirrer det mye transfer-rykter rundt, men det er foreløpig for tidlig å si hva som skjer her. Uansett er det mange om beinet og lite målpoeng i omløp blant disse.

Spytter du derimot inn et par-tre-åtte millioner til finner du offensive spillere som kan redde eller ødelegge en sesong for deg hvis du spiller riktig (Her snakkes det av erfaring i begge retningene).

Mo Salah har for femte år på rad hentet flere poeng enn noen annen spiller på fpl, og lite står i veien for at han skal kunne gjøre det samme i år også. Da skulle det bare mangle at han koster 13 millioner, selv om det svir greit i pengepungen.

Den mer risikoorienterte typen vil kanskje kaste seg på relativt ferske Luiz Diaz isteden, mens “big spenders” kanskje vil gå for en kombinasjon av begge to. Diaz er uansett ikke et dumt valg med sine 0.66 målpoeng per 90 i fjor.

Helt i front finner vi Darwin Nunez som plutselig har blitt et samtaleemne etter 4 mål i treningskampen mot RB Leipzig, i tillegg til Bobby Firmino og Diogo Jota (sistnevnte i ny posisjon for året).

Nunez er mest valgt blant disse, men eierandelen tyder på at fpl-managerne fortsatt sverger til forsvar og midtbane når det kommer til Liverpool-assets. Hold for øvrig et halvt øye med Nunez når han er ferdig med Klopp sitt tradisjonsrike “velkommen til PL”-helvete, men ikke forvent jevnlige 90-minuttere fra dag 1.

På de fleste lag er det en utfordring å vite hvem man skal velge. Her er det et luksusproblem å finne ut hvem man skal utelate. Følgende topp 3-assets er valgt ut basert på forventet poengfangst, spilletid og eierandel:

3. Andrew Robertson

Backene til Liverpool har på mange måter satt en ny standard for hva det vil si å investere i premium-forsvar på fpl. Andy Robertson er bunnsolid både defensivt og offensivt, og dermed en bonusmagnet i fpl-øyemed. I fjor endte han på 14 målpoeng, og det er ingen grunn til at han ikke skal matche det også i år. Den eneste grunnen til bekymring er kanskje at Tsimikas har gjort en såpass god figur når han har kommet inn at Klopp ikke er redd for å rotere litt når det drar seg til. Når det er sagt er Robertson en spiller med enorm kapasitet, så han tåler de fleste påkjenninger.

2. Trent Alexander-Arnold

I et hvilket som helst annet lag kunne denne mannen tronet på topp når det gjelder viktige PL-assets. Mange vil nok også mene at han er viktigere enn Salah fordi han er såpass mye billigere. 208 poeng endte han på i fjor, og det til tross for et par skadeavbrekk. Med Trent vet du at du får mål, assists og clean sheet i overflod, hvert eneste år.

1. Mohamed Salah

Gresset er grønt, himmelen er blå, Mo Salah scorer mål. Hva annet er nytt i fotballen i det siste? Jeg er klar over at fpl-samfunnet er todelt når det kommer til Salah. Det er de som mener han er et must, og det er de som mener at han er såpass dyr at pengene kan brukes bedre andre steder. Jeg forstår begge synspunkter, og føler derfor for å understreke hvorfor jeg anser ham som en “must have” fra start (Jeg aksepterer at DU synes noe annet).

i) Et enkelt kapteinsvalg nesten hver uke. Hadde du hver uke satt kapteinsbindet på Salah ville du fått 73 poeng mer enn hvis du hadde gjort det samme på f eks Harry Kane. Om 73 poeng er verdt 1.5 millioner får være opp til den enkelte.

ii) Han er den dyreste spilleren på spillet. Hvorfor er dette en argument FOR? Jo, fordi hvis du f eks starter med Son istedenfor Salah, så må du nesten garantert svi av minst to bytter på å få tak i Salah på et senere tidspunkt, særlig om han øker i pris. Motsatt byttehandel er alltid vesentlig lettere å få til.

Styr unna: Roberto Firmino

Ikke et vondt ord om Bobby Firmino som fotballspiller. Han er en humørspreder på banen og en fantastisk lagspiller og tilrettelegger, men fantasy handler om målpoeng, og stort sett kun det. Firmino har dessverre vist år etter år at han ikke produserer nok til at vi kan rettferdiggjøre å holde av en plass til ham når man bare kan ha 3 spillere fra hvert lag.

Det at han fortsatt koster MER enn Trent Alexander-Arnold (7.5) etter å ha fått under 1/3 av sistnevntes poengfangst er intet mindre enn skandaløst og passivt av de som setter prisene. Det at han har fått enda en rival om plassen i form av Darwin Nunez (9.0) gjør fantasy-apellen bare enda mer rævva enn i fjor.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds