De fem beste spissene på fantasy

Spillerne lengst frem i banen er naturlig nok de mest utslagsgivende karene i fotball. Disse karene må tåle det største presset, blir i størst grad målt på resultat, og krever en enorm selvtillit som fort kan gli over i hybris og overmot. Så, hvem av disse gærningene skal du velge til ditt fantasy-lag?

Topp 10 valgte angrepsspillere på fantasy:

Toney (6.5m) – 30,0%

Kane (12.5m) – 22,9%

Watkins (7.5m) – 22,2%

Calvert-Lewin (8.0m) – 21,6%

Bamford (8.0m) – 19,2%

Ings (7.5m) – 18,4%

Antonio (7.5m) – 17,7%

Cavani (8.5m) – 14,6%

Iheanacho (7.5m) – 14,2%

Vardy (10.5m) – 11.1%

 

Av de mest valgte virker det som Kane, Watkins og Cavani ikke spiller den første kampen grunnet henholdsvis overgangsbråk, skade, og hvile etter en tøff mesterskapssommer.

Calvert-Lewin er usikker grunnet en vond tå, og blir også fort å se på tribunen mot Southampton i åpningsrunden. Vardy har aldri vært dyrere, og har i tillegg sjelden sett så tam ut foran mål. I Pre-Season står han uten mål på 5 kamper, og siden februar i fjor har han bare 4 mål på 22 spilte kamper, hvor 2 av disse var straffer. Lukter derfor ikke veldig party på banen for Vardy lenger, kanskje alderen endelig har begynt å ta han igjen..?

Når disse er skrelt bort, sitter vi igjen med Toney, Bamford, Ings, Antonio og Iheanacho. Ingen av disse har spilt mesterskap i sommer, så det står ingenting i veien for at disse finner toppformen inn mot sesongstart. Videre har jeg rangert de beste valgene å starte med blant de mest populære spillerne:

5. Patrick Bamford

Bamford ble forrige sesongs store overraskelse på topp. Med 17 mål og 7 assist leverte han over all forventing, og fikk derfor også et solid prishopp fra 5.5m i fjor til 8.0m i år. Leeds har det som på papiret er det tøffeste kampprogrammet av de nevnte spillerne. Derfor mener jeg Bamford kommer til kort her, men han er ikke langt unna laget mitt.

 

4. Kelechi Iheanacho

Iheanacho leverte en helt sinnsyk vårsesong i fjor, med 14 mål i løpet siden mars. Mesteparten av målene kom i nevnte mars og april, så det dabbet noe av mot slutten av sesongen. Kan se ut som formen er i anmarsj, med 2 mål i pre-season mot QPR og City. Kampprogrammet ser heller ikke så aller verst ut, men heller ikke blant de aller beste.

Det kan virke som Iheanacho har gått forbi Vardy i spisskøen, og det blir spennende å se om han får Vardy eller nysigneringen Patson Daka som den hyppigste spisspartneren denne sesongen. Uansett er glimrende valg fra start, men ender på 4.plass på grunn av bedre alternativer til tilnærmet samme pris.

3. Ivan Toney

Toney er den desidert mest spennende spilleren fra de nyopprykkede lagene, mer om det her. Noe overraskende er det at han er den mest valgte spissen, da det er ganske stor usikkerhet knyttet til hvordan både han og Brentford tar nivået i Premier League.

Likevel blir det vanskelig å overse de 43 målpoengene fra forrige sesong (33+10). Toney spilte ikke siste treningskamp mot Valencia, men skal likevel være klar til sesongstart. Havner foran Iheanacho fordi han er 1.0m billigere, men vær klar over risikoen det innebærer å gå for uprøvde spillere fra start.

2. Michail Antonio

Gjennom flere sesonger har Antonio vist hvor målfarlig han er når han får spille spiss og er skadefri. I et West Ham som imponerte voldsomt i fjor, ligger alt til rette for at den blide muskelbunten kommer til å levere sin beste sesong noensinne.

Med et kremprogram fra start og rimelig pris (7.5m) er Antonio det nest beste valget på topp fra start. Men forvent et par skadefravær i løpet av sesongen, og ha derfor en god exit-strategi om du går for gutten fra Øst-London.

1. Danny Ings

Spesielt etter overgangen til Aston Villa har Ings plassert seg som det beste spissvalget fra start denne sesongen. Ings har levert 34 ligamål de siste to sesongene, kun slått av Salah, Kane og Vardy i perioden. Det mest imponerende er likevel at disse 34 er scoret på bare 35 store sjanser, ifølge OPTA. Det sier noe om avslutteregenskapene til 29-åringen. Som spydspiss i et hardtsatsende Villa spår jeg en strålende sesong for Ings om han kan holde seg skadefri. Så også sylskarp ut for Villa i siste treningskamp før sesongstart, hvor han også scoret ett mål og var nære å sette enda ett på frispark.

 

Beste differensial-valg:

Wilson (NEW, 7.5m) – 6.1%

Wood (BUR, 7.0m) – 3.0%

Rodrigo (LEE, 6.5m) – 1.8%

Jimenez (WOL, 7.5m) – 3.7%

Er du ute etter et tidlig forsprang, anbefales det å se til disse karene. Både Wilson, Wood og Jimenez spiller hovedrollen offensivt i sine lag, og kan fort stikke av med mange poeng i starten. Rodrigo spiller andrefiolin i Leeds-angrepet bak Bamford, men hadde en knallsterk avslutning på fjorårssesongen, noe som gir økte forventinger inn mot sesongstart.

I år er det en gyllen mulighet til å dra fra alle som går for Toney dersom Brentford-spissen ikke takler overgangen til Premier League like godt som antatt, så en diffestrategi på topp i år ser mer fornuftig ut enn på lenge.

Beste billigvalg:

Obafemi (SOU, 4.5m)

Joao Pedro (WAT, 5.5m)

Det er ikke flust av billige spisser som kan forvente spilletid i år. Det nærmeste vi kommer er Obafemi i Southampton, som fort kan få mye spilletid i år etter at Ings dro til Villa. Har også med Joao Pedro i Watford som kan vise seg å være en fin investering dersom han får nok tillit på topp, og Watford overrasker offensivt. Jeg anbefaler imidlertid å legge mer penger på spissplass enn dette, så med mindre du kjører 2 spisser med f.eks. Obafemi på benken, ville eg holdt meg unna de billigste spissene i år.

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds