Beste forsvarsspillere Fantasy

Fantasytips: Forsvarsspillerne bør du ha til Gameweek 1

Fristen nærmer seg og vi ser på hvilke forsvarsspillere du bør ha til Gameweek 1.

Hvilke lag bør velge forsvarsspillere fra?

Fire lag skiller seg ut før Gameweek 1 med 50% sjanse eller høyere for å holde nullen (tall fra Drafthound). Arsenal og Brighton ligger på delt førsteplass på Clean Sheet-oversikten med 55%, mens Manchester City og Manchester United følger like bak med henholdsvis 52 og 50% sjanse for å holde nullen i første runde.

Fantasytips: Forsvarsspillerne bør du ha til Gameweek 1
% sjanse for å holde nullen i Gameweek 1.

I tillegg til at disse fire lagene har fine kamper i åpningsrunder, følger to-tre grønne eller mørkegrønne kamper for samtlige.

Hvilke spillere skal man velge?

Estupinan er det soleklaret valget i Brighton. Ingen andre er i nærheten av å være like bankers i førsteelleveren, og i tillegg til sikker spilletid leverte han dobbelt så mye offensivt som den nest beste Brighton-forsvareren forrige sesong (målt i xGI).

Gabriel i Arsenal fikk dårlig betalt i fjor sammenlignet med sine lagkamerater. Målt i offensive bidrag per 90 minutter er han nest best bak Zinchenko, og et hestehode foran andre populære valg som Saliba og Ben White. Legger man til minimalt med rotasjon i mixen får man en perfekt Arsenal-forsvarer til Fantasylaget

Gabriel var en av anbefalingene våre fra Arsenal i en tidligere artikkel. Du kan lese hele begrunnelsen her.

På Manchester City er det to forvarsspillere som skiller seg ut – John Stones og Ruben Dias. Nå som Gvardiol er hentet inn, og Nathan Aké er tilbake fra skade, er det såpass mange om beinet at man bør vurdere å droppe Manchester City-forsvar.

Vårt tips om du går for City-forsvarer er å velge John Stones. 

Det er også verdt å merke seg at Sheffield United har rundt 33% sjanse for å holde nullen i Gameweek 1. Baldock (4.0m) spiller vingback i det nyopprykkede laget og er en fin man å ha som backup på benken. To andre gode alternativer til 4.0m er Beyer i Burnley og Kaboré i Luton. 

Hva gjør man med Trent og Trippier?

Trent Alexander Arnold og Trippier er de to dyreste forsvarsspillerne på spillet, og to spillere som må inn på laget før eller senere i løpet av sesongen.

Liverpool har sett shaky ut bakover i pre-season, men med Caicedo inn blir Trent uhyre attraktiv allerede fra Gameweek 4.

Det samme gjelder Trippier, som starter sesongen med tre tøffe kamper mot Aston Villa, Manchester City og Liverpool. Kanskje tør man å ta sjansen

Vårt tips er å gå uten de to dyreste forsvarsspillerne fra start i år, men at man bør vurdere et tidlig Wildcard fra GW4. 

Chelsea forsvaret bør vurderes etterhvert

Fantasytips: Forsvarsspillerne bør du ha til Gameweek 1

Til slutt kan vi Reece James kommer til å bli allemanseie fra Gameweek 3 sammen med lagkamerat Ben Chilwell.

Chelsea duoen er allerede eid av 16 og 12,6% så langt, men her kan vi fort komme opp i 50% eierskap. Reece James er kaptein for Chelsea og det er en viss sjanse for at backen skal ta straffene denne sesongen.

 

Tidlig Wildcard kan bli nødvendig

Kampprogrammet snur fullstendig fra Gameweek 3/4, og skal man få plass til de beste forsvarsspillerne kan det bli nødvendig med et tidlig Wildcard.

Chelsea er som nevnt høyaktuelle allerede fra Gameweek 3, men også Liverpool og Newcastles program snur til det bedre fra Gameweek 3/4.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds