Kapteinvalg GW20

Etter en innholdsrik runde 19 er det slutt på doble gameweeks for denne gang, i alle fall enn så lenge. Utenom Sterling (11p) var det ingen «prime-assets» som fikk tosifret poengavkastning, og ettersom mange benyttet seg av trippelkapteinchipen gikk ikke akkurat alle planer i boks den siste runden.

Det begynner å dra seg til idet vi nå offisielt er forbi halvparten av sesongen, og med gule og røde trekanter på Rashford, Vardy, KDB og Aubameyang går vi tilbake til tegnebordet for å sjekke ut hvem du burde velge som kaptein på fantasylaget ditt den kommende runden.

Raheem Sterling

Kevin De Bruyne er etter alle solemerker å dømme uaktuell for spilletid i minst fire uker, og hvordan skadefraværet hans påvirker resten av laget har vist seg å være svært utslagsgivende før. I negativ forstand. Sånn sett er det litt skummelt å gå for noen Manchester City-spillere når KDB ikke spiller, men samtidig burde Kevins fravær gjøre det mye sikrere at Sterling får spille fra start.

Som tidligere nevnt var Sterling den eneste spilleren fra øverste prisklasse som leverte tosifret poengavkastning over doble runde 19, og er sånn sett i grei form. På lørdag spilte Manchester City mot Cheltenham Town, hvor en skrekkelig dårlig forsvarsoppvisning fra Guardiolas lag førte til at de i 60. minutt lå under. Svaret lå i å bytte inn Gündoğan, Dias og Cancelo, og det virker som Pep tyr til nettopp de tre når han trenger kvalitetsforsikring mest.

Mens forsvarsrekka begynner å se mer gjentakende eller mønstrete ut kan også kapteinvalg på Dias, Cancelo eller midtbanespiller Gündoğan være fristende. Manchester United er favoritter til å holde nullen når de møter Sheffield i runde 20, men Manchester City er på andreplass.

I anledning bortekampen mot West Bromwich får Sterling 2.14 i målscorerodds hos Unibet.

Harry Kane

Som følge av at Tottenham ikke spilte dobbel gameweek var både Kane og Son ute av diskusjonen for diverse chiper. Nå er vi tilbake til der vi slapp, nemlig at Tottenham er i knallform – og kanskje også mer uthvilt enn motstanderne. Tottenham spiller mandag kveld FA-cup, og på torsdag kveld seriekamp hjemme mot Liverpool.

Det var et snytt Spurs-lag som forlot Anfield i desember, da Mourinho som kjent uttalte at det beste laget tapte. Tottenham har fått kjenne på hvordan det føles å ligge an til å kunne vinne gull i år, og mest sannsynlig er det en særdeles hevngjerrig Mourinho-styrt skute som venter i havn når Klopp kommer på besøk på torsdag.

Liverpool er i miserabel form med kun én seier og tre tap på siste fem kamper. Spurs har vunnet fire av sine fem siste, og en Kane-scoring virker sannsynlig.

2.48 er oddsfasit på Kane-scoring når de møter Liverpool på torsdag.

Setter du inn 200 kr får du 3 x 200 kr i gratisspill. 

Klikk her for å få innskuddsbonusen

Bruno Fernandes/Paul Pogba

Om du leser artiklene våre jevnlig har du nok fått med deg den såkalte Pogba-effekten. Bruno Fernandes har tapt målpoeng etter Pogba omsider fikk mer spilletid, og tallene er skumle. Enn så lenge er det bare tall, og etter et helt crème brûlée frispark mot Liverpool i FA-cupen er det vanskelig å si noe på formen Manchester United er inne i for øyeblikket.

Rashford og Greenwood fikk små skadeproblemer da helgens cupkamp gikk mot slutten, og Bruno Fernandes står frem som så viktig for laget sitt nå at å benke i ligasammenheng ham ville skapt ramaskrik. Pogba skal også være frisk, og er godt i gang med å spille seg tilbake i varmen hos Manchester United-supporternes hjerter igjen.

Ingen av de to har helt overbevisende xG-stats. Likevel møter de nå Sheffield United hjemme, og det er vanskelig å se på Solskjærs plass på toppen av tabellen som truet i den kommende runden.

Hadde Luke Shaw sett benk mot Liverpool, og dermed vært helt uthvilt og bekreftet skadefri, ville det vært en morsom runde å diffe med kapteinbåndet på den gamle ørnen. Har veldig interessante underliggende tall, og om han bare gjør som Pogba sier og legger seg ned når han kan, så blir det plutselig Tierney i GW18 all over again.

Fernandes-oddsen for scoring mot Sheffield er 2.14, og 4,60 for Pogba.

Konklusjon

Det er en skummel runde å ferdes i. Mange skadde førstevalg, og noen veldig interessante billigere varianter. Det føles liksom ikke riktig å gi kapteinbåndet til billige spillere, men alternativer som Michail Antonio, Paul Pogba, Mahrez og Grealish skulle gjerne alle hatt en liten knapp på seg i runde 20.

Av undertegnede skulle egentlig Rashford få kapteinbåndet, men ettersom landskapet endrer seg daglig er det nå faktisk Joao Cancelo som får knappen. Som en klok mann ved navn Jon Selden en gang skrev:

“Do as I say, not as I do!”

Med det gjenstår det bare å si lykke til i andre halvdel av sesongen, og FPL forsvarlig!

 

Reklame: Setter du inn 200 kr får du 3 x 200 kr i gratisspill. Hva venter du på?

 

Tre utvalgte Vardy-erstattere på Fantasy

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds