Øyvind sitt wildcard-lag (GW3)

Tidligere denne uka presenterte jeg 7 spørsmål du bør ha stilt deg selv før du bruker wildcardet ditt, og det er langt fra tilfeldig at denne artikkelen kom akkurat nå.

Undertegnede har nemlig, på tross av en helt grei start (1.2 mill OR) valgt å trekke i nødbremsen og hoppe på en del fantasy-tog som går akkurat denne uka.

Jeg har helt sikkert syndet mot en del av mine egne bud – det er for eksempel garantert ikke sånn at jeg måtte bruke wildcardet akkurat nå.

Da er det viktig å huske at dette er mitt wildcard og min avgjørelse, ikke en oppfordring om at du må gjøre det samme. La oss derfor ikke gå fem runder rundt grøten, her er de utvalgte:

Keeper:

Robert Sanchez har blitt til Kasper Schmeichel, en av de mest stabile fpl-keeperne gjennom tidene. Han ender nesten alltid på over 120 poeng i sesongen, og det er for derfor et mysterium hvorfor han ikke er priset i samme sjikt som Pope, Lloris og Martinez.

Schmeichel betyr potensielt mange clean sheets til en relativt billig penge, særlig når Vestergaard og Evans etter hvert kommer tilbake i midtforsvaret.

På benk har valget falt på Angus Gunn. Han hadde riktignok ikke altfor mye å gjøre i ligacupen mot Bournemouth, men holdt i det minste nullen. Med tanke på den formen Norwich viser er det bare et spørsmål om tid før Farke må prøve å gjøre noe litt annerledes.

Forsvar:

Den eneste jeg har valgt å beholde her er Trent Alexander-Arnold. Trent viste borte mot Burnley hvor viktig han er for Liverpool-angrepet og er i rute til greit å klare 10+ målpoeng også i år.

I 5.5-klassen har Luke Shaw blitt byttet ut med Reece James, da jeg innså at jeg utelukkende har Shaw på laget fordi “alle andre” også har det. Det skal også nevnes at James er en spiller jeg genuint elsker å se spille fotball. God både defensivt og offensivt, og koster 5.5 i et av ligaens beste forsvar. 0.5 xG og 1.1 xA var fasiten mot Arsenal.

Jeg sitter også og håper at Lucas Digne skal droppe i pris før deadline på lørdag, da jeg faktisk mangler 0.1 for å få alle planene til å gå opp.

De som bytter ut Digne nå er etter min mening altfor raske på labben. Statistikken viser at Everton har sluppet inn over ett mål mer enn forventet, men det er likevel de offensive tallene som frister mest hos franskmannen.

Han har slått 10 cornere så langt, og Everton er tunge i boksen, med spillere som Calvert-Lewin, Mina, Keane osv.

Jeg fikk også snappet opp Reguilon før prisstigningen.  Vi vet at Nuno Espirito Santo er glad i offensive vingbacker, og kanskje får vi backene i samme rolle som Jonny/Doherty hadde i Wolves.

Går for Reguilon her, da Tanganga kanskje har utmerket seg mest defensivt, og muligens har konkurranse av nevnte Doherty.

På benken kommer jeg antakeligvis til å få inn Tino Livramento, til tross for at Southampton-forsvaret ikke ser merkbart bedre ut i år. Han er likevel en av få 4.0-forsvarere som ser ut til å spille uavhengig av hvem som er tilgjengelig. La oss uansett håpe det ikke blir så tynt i rekkene at jeg må spille en tredje benkespiller.

Midtbane:

Det er liten tvil om at midtbanen kan være den delen av banen man henter flest poeng i løpet av en sesong, men jeg har altså valgt å gå med bare én premium midtbanespiller.

Her hevder jeg selvfølgelig ikke å sitte med noen fasit, da prisstruktur i laget er noe man må ta hensyn til individuelt. Said Benrahma har startet sesongen forrykende, og er derfor ingenting å lure på.

Det eneste som er litt urovekkende her er at en permanent overgang for Jesse Lingard ser mer og mer sannsynlig ut, og at hele West Ham-angrepet dermed blir mer rotasjonsutsatt.

Jeg har også beholdt duoen Bruno/Greenwood, men Bruno kan fort bli til Salah før GW5.

Sistemann på banen er en liten røver som kanskje har gått litt under radaren til nå, men som jeg mener stikker seg frem som det beste 5.5-alternativet på midten: Demarai Gray. Den en gang unge og lovende Gray har fått en glødende start i Everton-drakt, og består øye-testen med glans.

Da han liker seg ute på venstrekanten kan link up-spillet med både Dominic Calvert-Lewin og Lucas Digne bære frukter gjennom Everton sitt pene kampprogram til og med GW10.

Dessuten er han såpass billig at jeg trygt kan rullere ham med en av forsvarsspillerne. Sistemann på blokka (les: benken) er nok en leiesoldat fra Chelsea som vi endelig får se mer av i Premier League: Billy Gilmour.

Grunnen til at jeg har valgt ham foran Bissouma er at Gilmour tar en del cornere og indirekte frispark, i tillegg til at han har en mildere kort-statistikk enn Bissouma. Det er i tillegg en del toppklubber som sikler litt på sistnevnte, og jeg vil nødig sitte på en “blocker” i form av Bissouma som en tredje United-spiller for eksempel.

Trippel United kan nemlig bli aktuelt, mens trippel Norwich aldri blir aktuelt.

Angrep:

I mine øyne er angrepet den viktigste lagdelen dersom du skal bygge verdi i laget ditt kjapt. Derfor har jeg gjort store endringer her, og det er gøy å se hva man får råd til fremover dersom man dropper to premiums på midten.

Stor risiko, ja – for alle angriperne mine bør levere dersom det skal forsvares å gå uten Salah, selv i et par runder. Ings og Toney har blitt til Dominic Calvert-Lewin og Michail Antonio. Her må man hoppe med ett bein på hvert tog hvis man skal henge med, og særlig Calvert-Lewin er en mann jeg knytter store forventninger til. 20+ mål er på ingen måte utenkelig for Evertons spydspiss, som nå også tydeligvis er straffeskytter.

Helt til slutt kommer kanskje den største diffen i hele laget – Harry Kane.

Det står jo nærmest skrevet i stjernene at den bortkomne sønnen skal returnere med et hattrick hjemme mot Watford, men likevel kaster folk seg som gribber over Romelu Lukaku, som skal spille borte mot Liverpool.

Dét byttet har nok jeg også tenkt å gjøre på et tidspunkt, men på et wildcard er Kane hjemme mot Watford (valgt av bare 7%) en mulighet som jeg neppe vil la gå fra meg.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds